Собственикът на Саутхемптън иска да вземе Левски, твърди Sportal.bg, а

...
Собственикът на Саутхемптън иска да вземе Левски, твърди Sportal.bg, а
Коментари Харесай

Собственикът на Саутхемптън, Виваком и Нова тв иска акциите на Левски

Собственикът на Саутхемптън желае да вземе Левски, твърди Sportal.bg, а сътрудниците от най-достоверният състезателен уебсайт у нас - dsport.bg, удостовери информацията. Компанията " Спорт Републик”, чийто главен акционер е телевизионният магнат от сръбски генезис Драган Солак, държи 80% от правата на британския клуб.

Бизнесменът е притежател на United Group, под чиято шапка е и българският колос Nova Broadcasting Group, както и на VIVACOM.

Интересът на компанията към 26-кратните първенци е извънредно сериозен, като към този момент са извършени няколко диалози.

Евентуалните бъдещи вложители дали да схванат на другата страна, че компанията има подготвеност да направи огромни вложения в инфраструктурата на " Георги Аспарухов” и в детско-юношеската школа, а клубовете Левски и Саутхемптън да си партнират доста съществено.

От страна на " сините” най-дейно присъединяване взимат настоящият притежател Наско Сираков, изпълнителният шеф Иво Ивков и треньорът Станимир Стоилов.

Последната намира се състояла в София преди финала за Купата на България против ЦСКА (1:0), който приключи черната серия от 13 години без трофей за " сините ". Представителите на Саутхемптън и " Спорт Републик” Роберто Галярди и Расмус Анкерсен били и в ложите на стадион " Васил Левски”, където останали впечатлени от спектакъла по трибуните и невероятната поддръжка на " сините” почитатели, които бяха препълнили секторите " Б” и " В”.

Те не спрели да вършат видеа на агитката на " сините”, а два дни преди този момент останали още по-впечатлени от Мъри Стоилов. Треньорът на доста добър британски им обяснил своята визия за футбол и развиването на един клуб, с което спечелил на 100% Галярди и Анкерсен. Италианецът бе притеглен от Портсмут с концепцията да помогне на компанията да закупи още няколко клуба в света, до момента в който Анкерсен, който дълги години е бил началник на Брентфорд и Митиланд, в интервал на сред 2015 - 2021 година, е изпълнителният шеф на " Спорт Републик”.

След завръщането си в Лондон са извършени срещи с останалите виновни фактори в компанията и през вчерашния ден е обявено на Левски, че желанието да се влезе в клуба е изцяло подкрепено. Целта е Левски да се трансформира в един от грандовете на Балканите през идващите години.

Има обаче едно доста съществено изискване, с цел да може това да се случи. Препятствието с днешна дата се споделя Васил Божков. Клубът дължи към 15 милиона лв. към някогашния си притежател, който се укрива в Дубай към този момент над две години. Интересното е, че той е единственият някогашен притежател на 26-кратните първенци, който не е опростил отговорности към себе си, с цел да помогне на клуба да не банкрутира. Това към този момент сториха през последните 24 месеца Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов, Александър Александров и Спас Русев.

Огромен проблем е това, че Васил Божков е подложен в листата " Магнитски”, защото няма по какъв начин компания, като United Group с американски вложители в нея, да се обвърже с клуб или да прави бизнес с човек, който е в този лист.

Така наподобява, че единственият вид голямата компания, която преди няколко години договаря за закупуването миланския Интер, да вземе акциите на Левски е, в случай че Божков се откаже от тези 15 милиона лв. и да няма нищо общо повече със " сините ".

Дали ще се случи нещо сходно обаче следва да разберем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР