Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза,

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза,
Коментари Харесай

Пригожин каза, че са му били обещани боеприпаси, за да продължи битката в Бахмут

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че Москва се е съгласила с настояванията му за повече муниции, дни откакто да изтегли хората си от Бахмут, съобщи Би Би Си.

В четвъртък Пригожин атакува съветските си сътрудници в изпълнено с хули видео, снимано измежду десетки трупове, които по думите му са на бойци от " Вагнер ". Той сподели, че бойците на " Вагнер " ще изоставен Бахмут до 10 май.

" Изтеглям частите на " Вагнер " от Бахмут, тъй като при липса на муниции те са обречени да загинат безсмислено ", уточни той.

Пригожин стартира обществена омраза с началниците на защитата предходната година, обвинявайки ги в непросветеност и в съзнателно отнемане на " Вагнер " от муниции поради персонална злост към него.

Но в неделя Пригожин сподели, че Москва се е съгласила да обезпечи доставките, " нужни за продължение на боевете " в града.

Обратът не е огромна изненада. И в предишното Пригожин не е изпълнявал отправени закани.

Руски войски и бойци от " Вагнер " се пробват да завладяват Бахмут от месеци - макар съмнителната му стратегическа стойност.
Западни представители считат, че, а източният украински град се е трансформирал в алегорична премия. Въпреки че Пригожин не отдръпна категорично заканата си да изтегли войските от Бахмут, той сподели, че на силите му е било обещано позволение да " работят в Бахмут, както сметнем за добре " - което наподобява допуска, че те ще останат.

Все още няма муниции

Във вторник Пригожин заяви, че силите на " Вагнер " към момента не са получили боеприпасите, обещани от Москва, съобщи " Ройтерс ". Само няколко часа по-рано Пригожин бе споделил, че по първични данни желаните доставки са почнали.

Той добави, че не желае да скапва огромния боен церемониал в Москва тази заран по случай Деня на успеха и ще даде детайлности след края му.

Вчера притежателят на " Вагнер " сподели, че неговите бойци са напреднали с до 130 метра в Бахмут макар яростните сражения. Украинската войска управлява единствено към 2.36 квадратни километра от града, добави той.

Бахмут, който съветските сили от месеци се пробват да завладяват, става сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната. В неделя украинската войска се закани да не разреши източният град да падне до през днешния ден, с цел да се трансформира в самобитен подарък за съветския президент Владимир Путин по случай празника след несполучливата зимна атака.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР