Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин: На 10 май Вагнер се изтегля от Бахмут

Собственикът на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут на 10 май, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Обявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК " Вагнер " в логистични лагери, с цел да " ближем раните си ". Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките (на боеприпаси)... Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ", сподели Пригожин във видеообръщение, публикувано от пресслужбата му.

" Изтеглям " Вагнер " от Бахмут, заради липса на муниции поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ", добави той.

ЧВК " Вагнер " играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято. Обсадата на града се трансформира в най-продължителната и кървава борба във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Уволненият от служба съветски заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев е станал заместник-командир на ЧВК " Вагнер ", настояват съветски военни репортери, представени от УНИАН.

" В лагера за подготовка с новия заместник-командир на ЧВК " Вагнер " Михаил Мизинцев се занимавахме с спомагателна подготовка на подразделенията ", написа един от тях, Александър Симонов.

Впоследствие журналистът заяви, че дружно с Мизинцев са посетили позициите на ЧВК " Вагнер " в Бахмут, където новият заместник-командир " се е срещнал с ситуацията на място ".

Пригожин публикува в Телеграм канала „ Пресслужбата на Пригожин “ видео с десетки трупове на негови наемници, починали в борба на 4 май, съобщи украинската организация УНИАН. В записа той ругае съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

" Имаме дефицит на муниции, 70%. Шойгу, Герасимов, къде, по дяволите, боеприпасите? ", крещи Пригожин.

Той припомня, че децата на висши съветски служители почиват в „ скъпи клубове “ и публикуват видеоклипове от отдиха си в YouTube. Това евентуално е намек за дъщерята на Шойгу, която е прекарала почивка в Дубай през януари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР