Собственикът на Локомотив Пловдив Адам Сотков говори по различни въпроси

...
Собственикът на Локомотив Пловдив Адам Сотков говори по различни въпроси
Коментари Харесай

Съсобственикът на Локомотив Пловдив: Искаме клубът да се самоиздържа

Собственикът на Локомотив Пловдив Адам Сотков приказва по разнообразни въпроси на прескоференция, проведена от клуба. Сотков показа, че главната цел на клуба е да се самоиздържа и да бъдат построени стадионът и подготвителната база на отбора от Пловдив. Той съобщи, че е имало закъснение на заплати на футболисти, само че към този момент всичко се изчиствало.

" Здравейте на всички и добре пристигнали. Бързам да показва господин Павел Колев, тъй като за нас е извънредно наслаждение да имаме подобен експерт в екипа си. Близо 4 месеца нямахме изпълнителен шеф да заема тази служба. Аз го правех и разбрах, че е много сложна работа. Забавихме се, тъй като искахме да е в действителност огромен експерт и да дава отговор на условията на Локомотив Пловдив ", стартира Сотков.

" Определено съм удовлетворен от последните два мача – против Черно море и ЦСКА 1948. Не беше елементарен сезон. Трябваше да сме наложително да сме в топ 6 и това се случи. Искаше ни се да играем в европейските шампионати, като това не се случи по няколко аргументи. Надявам се в идващия сезон към този момент да бъде реалност ", продължи той.

" Разчитаме доста на футболисти от школата. Работи се много професионално. В първия тим непрекъснато има млади момчета, които занапред потеглят със своята кариера, а към този момент са се преборили. Ще разчитаме на академията. За да можем да сме още по-продуктивни, доста значима част е базата. От футболния съюз имаме утвърждение – ще оказват помощ за построяването въз основата, ще финансират напълно неестествен терен. Господин Крушарски ще помогне за изработката на два естествени терена, не знам до каква степен са стигнали ", добави притежателят на Локомотив Пловдив.

" До края на годината ще бъде готово, уповавам се и много по-рано. За мен тим от междинна европейска големина значи да има личен стадион. В това имаме прогрес, построяваме и свои футболисти. Отборът би трябвало и да може да се самоиздържа. Стъпките Локомотив да се самоиздържа, също стартират да се вършат. Има дребни стъпки към това. Искаме да сме тим, който ще играе постоянно в евротурнирите и да се самоиздържа " съобщи Сотков.

" Трябва ни да имаме експерти в екипа, а това се случва извънредно мъчно. Ще има общо заседание, само че не знам по кое време ще се случи. Там ще бъдат определени нови членове и ще бъдат освободени остарели. С господин Крушарски сме изцяло наедно. Той има 0,14 повече. Той по-скоро дава отговор за детско-юношеската школа и това е неговото предпочитание. Генералните решения ги взимаме двамата ", сподели той.

" Имаше закъснение на заплатите. Всеки един ден, даже и през днешния ден, се почиства. Надявам се да спре да се случва. Вдигнахме внезапно бюджета нагоре, с цел да можем да се борим за по-предни позиции. Класирането и играта не е обвързвана единствено с бюджет, само че и зависи от него. Няма какво да се лъжем. Със заплатите идва и качеството на футболистите. Бюджетът и класирането не са дребни. Господин Крушарски ще си каже мнението и ще вземем решение. Спрямо заплати, влизаме в естествения период на заплащане. Има някакви отговорности от към обществени заплащания. Не ги помня, само че ще се изчистят ", приключи Адам Сотков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР