Собственикът на Хидрострой Велико Желев заяви, че възнамерява да изтегли

...
Собственикът на Хидрострой Велико Желев заяви, че възнамерява да изтегли
Коментари Харесай

Велико Желев след ареста: Изнасям бизнеса си от България, тук не може да се работи

Собственикът на „ Хидрострой ” Велико Желев съобщи, че има намерение да изтегли бизнеса си от България. Той даде изявление пред БТВ, откакто бе пуснат от ареста.
Прочетете още
За милионите, взети предплатено от страната по огромни планове, Велико Желев споделя, че не са нарушаване на закона.

Собственикът на „ Хидрострой “ счита, че задържането му е обвързвано с предизборната акция и призна, че няма по какъв начин едрият бизнес да не е непосредствен със мощните на деня.

От офиса си в София шефът на „ Хидрострой “ изясни, че няма по какъв начин да знае какво прави всеки един от изпълнителите на съответен план.

Показа проба от Северната скоростна дъга в София, съгласно която вложеният асфалт дава отговор на условията.  Няколко дни преди ареста му районният министър Иван Шишков сподели друга, съгласно която в асфалта са вложени 30 % по-малко материал.

„ Мисля, че господин Шишков е правилен човек, само че е измамен грубо от някого. Аз не зная кой го подвежда. Може би има неприятни съветници. Аз зная, че си почтен до доказване на противното. Няма по какъв начин един министър да отиде да вземе една ядка и да каже - ето те са крадци. Как обиждаш те фирмите и казваш че крадат? За да се направи този извод, би трябвало да се мине през лаборатория. Има си правила и ред, по който се вършат проучванията. Аз не споделям че ние сме безгрешни и че нямаме неточности, може да има компрометирани сектори и по тази причина си носим гаранциите. Ако има злепоставен сектор – добре отиваме. Ние сме компания, която е 60 години на пазара “, уточни предприемачът.

„ Ядката е такава, каквато е. Сантиметрите са такива, каквито са. Не виждам по какъв начин мога да бъде измамен за нещо, което има съответно измерение “, разяснява Иван Шишков.

Той добави, че се водят договаряния за скенер, който да обследва пътищата.

„ Много пъти са ме питали дали съм непосредствен с този или оня. Кажете ми – по времето на Иван Костов компанията работеше ли? По времето на Национална движение „Симеон Втори", по времето на тройната коалиция – компанията продължава да работи. В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаш, толкоз по-добре. Аз по тази причина отворих офиси в Дубай, в Саудитска Арабия, в Македония и Румъния “, акцентира той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР