Собственикът на голяма верига лаборатории Недялко Калъчев съобщи, че вариантът

...
Собственикът на голяма верига лаборатории Недялко Калъчев съобщи, че вариантът
Коментари Харесай

Омикрон е в България, има 6 положителни проби

Собственикът на огромна верига лаборатории Недялко Калъчев заяви, че разновидността Омикрон е към този момент в България.

В петък имахме една позитивна проба, през вчерашния ден имахме пет позитивни проби Омикрон. Очаквам, че до януари те ще станат повече. Изпратили сме пробите към Националния център по заразни и паразитни заболявания. Пробата от петък е изпратена в събота. Взехме пробите със скринингов тест. Той е задоволително осведомителен и поради епидемиологичните данни не чакам да има разминаване сред него и теста със секвениране. Над 93% данните от резултатите се препокриват”, изясни Недялко Калъчев пред Novanews.

По думите му обстановката е България със основаването на колективен имунитет, изработен от ваксина, а не посредством преболедуване, е извънредно обратно.

" Имаме много съмнителни проби за Омикрон – от софийски лаборатории и лечебни заведения. Пробите, които получихме в този момент, ще може да потвърдим след Нова година. "

Това сподели пред Нова тв шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

" Пробите, които са за секвениране, ще бъдат подготвени след Нова година. Работим по въпроса. Тогава ще може да потвърдим или отхвърлим ", сподели още проф. Христова.

Тя означи още, че съмнителните проби се обработват с преимущество, само че потвърден случай към момента няма.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР