Собственикът на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин, известен и като готвачът

...
Собственикът на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин, известен и като готвачът
Коментари Харесай

Пригожин мечтае: След като Русия превземе Европа, Италия, Франция и България да бъдат дадени компенсация на украинците

Собственикът на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин, прочут и като готвачът на Путин разви в изявление следващата екстравагантна концепция – когато Русия завладее цяла Европа, като отплата на Украйна да се дадат териториите на България, Франция и Италия. Аргументът му е, че украинците дружно с  тях са настрадали във войната и го заслужават.
Пригожи прави и други значими самопризнания, които демонстрират действително, каква е боеспособността и потенциала на съветската войска.

В изявление за съветския пропагандист Семьон Пегов, представено от unian.net " за три дни " не би било допустимо да се превземе Украйна, както имаха вяра окупаторите на Путин. Според изчисленията на терориста това ще отнеме години.

" Ако би трябвало да отидем до Днепър, това е за три години. Ако би трябвало да затворим " ЛНР ", " ДНР ", тогава би трябвало да работим най-малко още година и половина или две. Ако би трябвало да стигнем до Ламанш, тогава имам съвършен проект ", сподели Пригожин, без да прецизира времето.

 „ Вагнеровци “ водят война съвсем от първия ден на пълномащабна война в Украйна. ЧВК на Пригожин обаче се оказа прекомерно дребна, тъй че през лятото на 2022 година той стартира всеобщо да набира пандизчии в частната си войска.
Според изчисленията на фондацията Rus` Sitting, като цяло Пригожин е съумял да вербува към 50 хиляди съветски пандизчии, само че към 40 хиляди от тях са били убити, осакатени, хванати или просто избягали единствено за шест месеца борба.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР