Собственикът на частния терен на България и Петко Ю. Тодорв

...
Собственикът на частния терен на България и Петко Ю. Тодорв
Коментари Харесай

Заменката за спорния терен в столичния квартал Стрелбище е на финалната права

Собственикът на частния терен на " България " и " Петко Ю. Тодорв " е склонен на подмяна. Инвеститорите от стротелната компания притежател на имота се надяват решението за замяната да мине на сесия на столичния общински съвет през май.

" Преговорите с общината малко се забавиха поради пандемията, само че са продуктивни и вървят към своя край! ", това сподели през Българска национална телевизия притежателят на строителната компания Николай Козанов.

На вложителя е препоръчан терен на бул. " Цариградско шосе " в региона на квартал " Младост " а замяната ще стане на база паразна оценка на парцела и разгъната застроена повърхност. Част от договорката ще е и придобиването на методите към към друга сгрда на вложителя, намираща се покрай НДК.

Намеренията на притежателя за строителството на 150 метрова постройка провокираха цивилен митинги, а разногласията за парцела не престават към този момент повече от 5 години.

При придобиването на парцела, той е предназначен за високо строителство, само че откакто новия градоустройствен проект на столицата влиза в действие, излиза наяве, че парцела към този момент е очакван за озеленяване и там може да се строи единствено черква, тоалетна или кафене.

Компанията обаче апелира и печели делото, което задължава сегашния основен проектант Здравко Здравков да разреши високото строителство в парцела. Според Здравков обаче решението на съда го принуждава да утвърди документите, без да се съблюдават законовите периоди, правила и условия и той отхвърля да извърши решението на съда. Заради отхвърли е санкциониран с 1000 лв. от съда, а за повторния си отвод би трябвало да заплати 13 000 лв..

Към днешна дата излиза наяве, че диалозите сред Столичната община, районната администрация на " Триадица “ и притежателя на частния терен на бул. " България " и " Петко Ю. Тодоров " са градивни и вървят към своя край. Според кметът на район „ Триадица “ Димитър Божилов би трябвало дабъде реализирано консенсусно решение, с което да бъде предпазен публичния интерес и зелената повърхност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР