Собственикът на бТВ Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз (Central European Media

...
Собственикът на бТВ Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз (Central European Media
Коментари Харесай

Официално: Чехът Петър Келнер купи бТВ

Собственикът на бТВ " Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз " (Central European Media Enterprises – CME) и чешкият капиталов фонд ППФ (PPF) на милиардера Петър Келнел са постигнали дефинитивно съглашение съдебномедицинска експертиза да бъде купена от ППФ в договорка за почти 2.1 милиарда $, оповестиха късно вечерта в неделя съдебномедицинска експертиза, ППФ и бТВ.

Сделката беше предстояща и съгласно нея ППФ получава 30 телевизионни канала в Централна и Източна Европа. Шест от тях са българските bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring, останалите са в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Така в България Келнер ще успее да реализира търсената от него още през предходната година синегрия на договорката за пазаруването на телекома " Теленор " и се беше схванал със притежателя на " Нова телевизия ", само че Комисията за защита на конкуренцията забрани сливането. Сега обаче думата за утвърждението на концентрацията ще има генералната дирекция " Конкуренция " на Европейската комисия, защото договорката е трансгранична.

Споразумението е утвърдено единомислещо от борда на шефовете на съдебномедицинска експертиза, с рекомендацията на специфичния комитет на борда. Най-големият акционер на CME, американския телеком AT&T, е изразил единодушие да гласоподава в интерес на договорката. Придобиването се чака да бъде финализирано към средата на 2020 година

Според изискванията на съглашението, притежателите на всички издадени и дължими елементарни акции на CME от клас А ще получат 4.58 $ на акция. Тази оценка съставлява награда от почти 32% по отношение на цената на акциите на CME преди известието от 25 март 2019 година, съгласно което сдружението стартира процедура по обзор и оценка на евентуални стратегически благоприятни условия, които стоят пред компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР