Собственикът на антикварен магазин в английския град Роял Уутън-Басет, графство

...
Собственикът на антикварен магазин в английския град Роял Уутън-Басет, графство
Коментари Харесай

Никога няма да повярвате какво откри този човек на битпазара

Собственикът на антикварен магазин в британския град Роял Уутън-Басет , графство Уилшир, откри, че картината, която е била купена от битпазар, е открадната от изложба и е рядко произведение на известния френски художник Юджийн Буден .

Пред Daily Mail притежателят на магазин за антики Джон Уайт сподели, че е купил картината дружно с други предмети от жена, която разпродавала движимостите от къщата на починалия й татко. Тя изясни, че татко й е купил картината „ Плаж в Трувил “ от лондонски битак преди няколко години.
 Няма да повярвате какво ще се постанова да ядат хората след време Няма да повярвате какво ще се постанова да ядат хората след време
Консумацията на инсекти има разнообразни хранителни и екологични изгоди, само че потребителите в западните страни към момента мъчно се борят с факт...

Картината изглеждала специфична. Уайт решил да научи повече за нея, с цел да предложи на бъдещия покупател обективна цена. Той се свързал с галерията Richard Green, която била последният прочут легален собственик на картината. След това се свързал с базата данни за откраднати картини. Оказа се, че на 8 май 1990 година някой е изнесъл картината от галерията и от този момент никой не я е виждал.

„ Очевидно е, че бащата на нашата продавачка е придобил тази картина добросъвестно. Обръщам се към всеки, който може, да помогне да открием предходния притежател или застрахователна компания, с цел да върнем картината “, сподели Уайт.

Платното е типично произведение на Буден: той се е специализирал в маслените пейзажи, изключително в пристанищата и плажовете в северна Франция. Буден е живял през 1824-1898 и е предходник на импресионистите. Той оказа мощно въздействие върху творчеството на Клод Моне. Работата на Буден преди този момент е била продадена за 1,5 милиона паунда. Сега той се пробва да откри кой е имал платното.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР