Собственикът на АД Видекс Валери Митков бе оправдан по делото

...
Собственикът на АД Видекс Валери Митков бе оправдан по делото
Коментари Харесай

Собственикът на АД Видекс бе оправдан за взрива в Горни Лом

Собственикът на АД " Видекс " Валери Митков бе оневинен по делото за гърмежа в Горни Лом, съобщи " Фокус ".

Четирима са обвинените по делото. Бившият шеф на отдел " Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова - някогашен шеф в икономическото министерство също са оправдани по повдигнатите обвинявания.

В момента ръководителят на Окръжния съд Владимир Стояновсъдия чете присъдата на Палма Иванова, която е контрольор по сигурност на труда в цех " Миджур ".

На 1 октомври 2014 година при утилизация на противопехотни мини в цех „ Миджур “ в с. Горни Лом живота си губят 15 души – 13 мъже и две дами, от тях 11 са служащи, които са били на промяна и 3-ма са от управлението на сдружението . При гърмежа са потърпевши и 2 дами, които са били настанени в болница без заплаха за живота.

Завод „ Миджур “ през 2014 година е благосъстоятелност на компания „ Видекс “ АД и е за произвеждане на взривни субстанции за цивилен цели и утилизация на муниции. Валери Митков, притежател на завода, чийто наследник също умира в гърмежа, е обвинен по делото за гърмежа в с. Горни Лом.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР