Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава безплатно

...
Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава безплатно
Коментари Харесай

Плажно заведение у нас предлага безплатни напитки за смет от пясъка

Собственик на заведение на централния плаж в Поморие раздава гратис освежаващи питиета против събран отпадък от плажа.

Инициативата " Лимонада за боклук " провежда през лятото за трета поредна година притежателят на обекта Йордан Иванов на 33г. Той споделя, че концепцията му е посредством тази самодейност да подкани хората да пазят чисти плажовете.

" Не мога да кажа с акуратност какъв брой са събраните кофички с отпадък за три години. Много са. През предишния сезон събраните от пясъка фасове бяха близо 60 хиляди И това лято още веднъж най-активни са децата. Всеки обаче, който желае, може да се включи. Може да изиска чашка и ръкавици от бара и по-късно да ни върне чашката, цялостна с дребни боклуци и фасове, за което пък ние даваме освежаваща натурална лимонада ", съобщи за Българска телеграфна агенция Иванов.

Инициативата му стартира преди три години, откакто непосредствен другар му споделя по какъв начин останал впечатлен от сходна екоакция на плаж в чужбина.

" Истината е, че децата не замърсяват плажа, възрастните са тези, които го вършат. Като си заровиш цигарата в пясъка и видиш дете, което обира отпадъка, няма по какъв начин да не се почувстваш неловко ", уточни притежателят на обекта. 

" Нека всички плажуващи да пазят чисто, да си събират отпадъците, тъй като вашите и нашите деца си играят там. Благодарим на всички, които ни поддържат за запазване на чистотата на пясъка ", съобщи Иванов. Той прикани всички летовници да бъдат по-отговорни към плажовете и морето.

Инициативата " Лимонада за боклук " ще продължи до края на летния сезон.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР