Собственик на коктейл бар във Великобритания се обърна към физиката

...
Собственик на коктейл бар във Великобритания се обърна към физиката
Коментари Харесай

Собственик на бар във Великобритания построи Фарадеев кафез, за да спре използането на мобилни телефони

Собственик на коктейл бар във Англия се обърна към физиката в опит да накара клиентите си да стартират да приказват един с различен, вместо да се взират самотно в обществените медии по цяла нощ.

Стив Тайлър, който има бара Вана с Джин в Източен Съсекс, построи самичък Фарадеев кафез към бара си, с цел да предотврати влизането на клетъчните сигнали в постройката. Този автентичен и спорен в прочут смисъл ход включва инсталирането на железна мрежа в стените и таваните на бара, с цел да филтрира електромагнитните сигнали преди да влязат вътре.

Ефектът, който Тайлър употребявал, е открит през 1836 година от физика Майкъл Фарадей, и работи по метод, сходен на шумоизолиращите антифони, които блокират звука като излъчват талази с противоположна на тези на звука дължина.

Така, когато електромагнитен сигнал – като клетъчния сигнал на мобилните телефони – стигне до външните стени на Фарадеевия кафез, това кара електроните в метала да се задвижат по избран метод и да основат електромагнитно поле, което е срещуположно и отстрани дадената дължина на вълната.

Вие евентуално също имате Фарадеев кафез у дома, да вземем за пример в микровълновата, която има железна мрежа сред стъклото на вратата, предопределена да спре микровълните да излязат на открито.

Някои портфейли през днешния ден също имат мини-Фарадееви клетки, вградени в тях с цел да спрят крадците от кражба на електронните ви данни от кредитните карти.

Тайлър сподели пред BBC, че е построил своя кафез от сребърно фолио и медна мрежа – и че вие може да се научите да си построите подобен и единствено. “Не е съвършената система, не е на равнището на военните, ” изяснява притежателят, “просто желаех клиентите да се насладят на вечерта в бара без да са прекъсвани от телефоните. Вместо да ги апелирам да изключат телефоните си стопирах телефоните самичък. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР