Сняг заваля на Витоша. За това съобщиха от Meteo Balkans,

...
Сняг заваля на Витоша. За това съобщиха от Meteo Balkans,
Коментари Харесай

Честит първи сняг!

Сняг заваля на Витоша. За това оповестиха от Meteo Balkans, видя Varna24.bg . Това е първият сняг за сезона. 

" Снимките са от Хотел " Морени ", Алеко, Витоша ", прецизират във Facebook страницата си и прибавят фотоси. 

Припомняме, че през последните дни времето бе доста усойно. Редуваха се мраз и слънце и внезапно от доста високи - температурите паднаха и се наложи да извадим зимните облекла.

Времето през идната седмица:

През новата седмица времето ще бъде много динамично и изменчиво. Ще има и слънце, и превалявания, тук-там обилни, а в края на седмицата, за малко, и сензитивно захлаждане, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Във вторник ще е без превалявания, с раздрана облачност, най-вече висока, след обяд и междинна, а вечерта ще се вплътнява. Сутринта ще е по-хладно, само че денем, със слаб югозападен вятър температурите ще се покачат и ще доближават тук-там 20-21°.

В сряда ще доминира облачно време. От северозапад на югоизток на доста места ще превали дъжд. Все още ще е топло, само че с превръщане напразно от запад-северозапад и усилването му, по-късно денем ще нахлува относително студен въздух.

В четвъртък вероятността за превалявания понижава, ще има повече слънчеви часове. Вятърът последователно ще отслабне, а през нощта против петък ще придобие южна съставния елемент.

В петък облачността още веднъж ще се усилва и вплътнява и от северозапад ще стартират превалявания. В Източна България ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток и към момента ще е със относително високи температури.

През нощта против събота и в събота ще доминира облачно време, на доста места от запад на изток с превалявания, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Ще бъде прохладно, а вятърът още веднъж ще смени посоката си и ще стане северозападен. Бързо ще става студено и температурите ще са съвсем без дневен ход, а границата дъжд-сняг ще се снижава.

До вечерта в множеството региони в Западна и Централна България, а до сутринта в неделя на всички места преваляванията ще спрат.

В неделя и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР