Сняг покри по-голямата част от Черна Гора, Хърватия и Босна

...
Сняг покри по-голямата част от Черна Гора, Хърватия и Босна
Коментари Харесай

Сняг лошо време и минусови температури на Балканите

Сняг покри по-голямата част от Черна Гора, Хърватия и Босна и Херцеговина, оповестява сръбското издание Danas. Снеговалежът продължава в град Бар в Черна Гора, до момента в който в Подгорица преваляванията от сняг понижават.

Традиционно най-дебела е покривката на Жабляк, където снегът е 97 сантиметра. По-лека е ситуацията в Цетине, където снежната завивка доближава шест сантиметра. В страната е открита гореща линия, на която жителите могат да оповестяват за възможни проблеми. В Черна Гора от неделя стартира студена вълна, която ще продължи доникъде на идната седмица, предава " Фокус ".

Снегът не пропусна и Хърватия, където е в действие най-висока степен за рискови метеорологични условия. Най-ниската температура е измерена в Завижан – минус 17 градуса по целзий. В останалите градове температурите се движат сред минус девет и минус три градуса. Усложнена е ситуацията на пътищата А1 и А7, както и по Ядранската автомагистрала.

Жълт код за рисково време е разгласен и за територията на цяла Босна и Херцеговина, където се чакат сняг и ниски температури.

Снеговалежите усложняват и пътната конюнктура в Македония, където всички основни пътища са мокри, осведоми вестник “Нова Македония “. На Попова шапка има и мъгла, като видимостта е сред 10 и 15 мета. Местните управляващи предлагат деликатно шофиране и съобразена скорост. Има заплаха от свлачища по пътищата Кочани-Македонска Каменица – Делчево, Виница- Берово, Гостива-Стража, Маврово-Дебър-Струга, Демир Капия – Удово, Катланово-Велес, Крушево – Демир Хисар и Ресен –Буково.

Снеговалежи и ниски температури провокираха проблеми и по редица пътища в Албания, оповестява Albanian Daily news. По данни на албанските управляващи макар неприятните метеорологични условия всички пътища в страната са проходими при зимни условия, само че водачите се призоват да карат деликатно поради нарасналата заплаха от произшествия, за което способства и заледяването на пътната настилка тук-там. Агенцията за гражданската отбрана се намира в подготвеност да помогне при катастрофи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР