Снощи в много руски градове се проведоха антивоенни акции. Хората

...
Снощи в много руски градове се проведоха антивоенни акции. Хората
Коментари Харесай

``Аз съм против войната.`` Какво пишат близките на руските държавници в социалните мрежи |

Снощи в доста съветски градове се организираха антивоенни акции. Хората излязоха по улиците с плакати „ Не на войната “, със фотоси на свои украински родственици и с бели цветя. Над 1800 протестиращи бяха арестувани.

Властимащите в нашата страна - служители и депутати, приказват за войната в един глас, като система, чиито елементи работят в унисон. Но в обществените мрежи околните им се отклоняват от „ линията на партията и държавното управление “, написа журналистката от BAZA Светлана Башарова.

Екатерина Солоницка, някогашната брачна половинка на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, разгласява през днешния ден статус, в който осъжда войната:

" Аз съм срещу войната. Нито сантиметър присъединена земя не коства колкото един човешки живот. А какво би било, в случай че този един човек е вашето дете? Готови ли сте да го пожертвате в името на вашите упоритости? Аз – не... Аз, като щерка и внучка на дипломати, съм за дипломатическо разрешаване на спора. Затова съществува дипломацията. Точка. "



Солоницка цитира и думи на свои другари от Украйна: " Ситуацията е ужасна, всички тичат нанякъде. Хората с в потрес, всичко е затворено, на никое място не можеш да отидеш. Не зная какво ще стане с нас. “

Екатерина се пробва да оправдае Дмитрий Песков: " И аз препречвам всички, които пишат гадости за някогашния ми мъж и татко на децата ми. Той не взема решенията, а единствено ги оповестява. Това е. "



" В идеалния случай би трябвало да освободим Украйна, да я прочистим от нацистите " – Дмитрий Песков

Карина, дъщерята на депутата от Руската Дума Ирек Богуславски, разгласява в Инстаграм пост, в който назова протичащото се „ международна покруса “:

" Радвам се, че в доста от нас възприятията са живи и че сме способни да споделяме с ближните си загуба, болежка, боязън.... вяра и религия в светлото бъдеще. Но какво можем да направим освен да протестираме и да сме дейни в обществените мрежи? Аз мога да позвъня на мама, на тате, на околните, приятелите и да им кажа какъв брой мощно ги обичам и какъв брой са ми скъпи. Да направя положително, даже да е малко, само че очевидно. Да сложа ръка на сърцето си и да благодаря за небето над главите ни, да се помоля за мира и сигурността на ближните и за себе си... Да, аз самата не мога да повлияя в тази минута на световния мащаб на събитията, само че всеки от нас, би могъл на направи нещо положително, в този момент, НИЕ можем. “



Ирек Богуславски беше персонално обиден от глобите, не разрешиха му да пътува в Европейски Съюз и заплашиха да замразят сметките му в европейски банки, защото той гласоподава в интерес на признаването на т.нар. ДНР и ЛНР.

Синът на директора на държавната корпорация „ Ростех “ Сергей Чемезов, който също се споделя Сергей, разгласява в Инстаграм картинка със земното кълбо и надпис „ Мир в целия свят “. Той разгласи позицията си толкоз политкоректно, че даже татко му няма защо да се хване: „ Мир в целия свят “ – по този начин се назовава и компанията на Чемезов-младши за продажба на облекло.



Спортният блогър Сергей Столяров, който е шурей на министъра на защитата Сергей Шойгу, през днешния ден е рожденик. В обществените мрежи той благодари на приятелите си за поздравленията и написа, че най-хубавият подарък за него би било възобновяване на мира.



Валентина, брачната половинка на ексминистъра на „ отвореното държавно управление “ Михаил Абизов, който сега е следствен, разгласява статус с апел " Stop the war ".



" Мамо, правилно ли е, че ще има война и аз няма да съумея да порасна? " - написа тя, цитирайки думи на дете. Възможно е това да е сборен облик, а може да са думи и на личното ѝ дете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР