Снощи ЦСКА направи голяма крачка към третия квалификационен кръг на

...
Снощи ЦСКА направи голяма крачка към третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Диого Виана: Показах на Мауридеш публиката на ЦСКА и той буквално полудя по идеята да играе за отбора

Снощи ЦСКА направи огромна крачка към третия квалификационен кръг на Лига Европа, побеждавайки Адмира Вакер с класическото 3:0. Само знамение би могло да помогне на австрийците да отстранят българския тим от шампионата.

 ЦСКА победи Адмира Вакер с 3:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа
Безмилостен ЦСКА разруши австрийци и направи огромна крачка към идващия кръг на Лига Европа!

Десподов и Мауридеш се развихриха за 3:0 против Адмира Вакер

С оглед чудесните страсти на " Армията ", ТОПСПОРТ се свърза в някогашния нападател на " алените " - Диого Виана. Той бе един от любимците на Сектор " Г ", преди да бъде продаден на португалския Белененсеш, откъдето преди броени в Борисовата градина дойде новата звезда на тима - Мауридеш.

Играчът разкри пред медията ни, че персонално е убедил тарана да подпише със столичани, откакто двамата обстойно и нашироко разискали прехвърлянето му в България. Бразилецът към този момент има два гола на сметката си - един в шампионата и един в Европа.

 Снимка 276374

Здравей, Диого! Снощи ЦСКА завоюва първия си мач с Адмира Вакер в Лига Европа с безапелационното 3:0. Ти съумя ли да гледаш тази среща и какви са усещанията ти?

- Винаги, когато мога, проследявам какво се случва с ЦСКА. Същото важи и за мачовете им. Чудесен резултат, ще са спокойни във втората среща и ще могат да мислят за третия кръг в шампионата.

Новата звезда на тима Мауридеш е твой към този момент някогашен съотборник в Белененсеш. Снощи той също се разписа при успеха на " алените ". Когато разбра за интереса от ЦСКА, изиска ли ти съвет дали да пристигна в България? Говорихте ли на тази тематика?

- Мауридеш е доста добър футболист, мощен, голмайстор. Умее да отбелязва попадения с глава и имам вяра, че ще е превъзходен заместител на Каранга, защото нали тъкмо това бе задачата на клуба - да откри съвършен нов нападател. Той е тъкмо подобен.

Колкото до прехвърлянето, несъмнено, че много говорихме на тази тематика. Показах му мои мачове и голове, до момента в който бях част от ЦСКА. Показах му невероятната аудитория, която постоянно е зад своя обичан тим. Той самичък се убеди какъв брой огромен клуб е това, освен в България. Ще Ви разкрия, че безусловно полудя по концепцията да играе за ЦСКА и хвана първия полет за България още същия ден (смее се).

 Снимка 370574
Източник:

До този миг ЦСКА е непогрешим в Европа. Докъде мислиш, че ще успее да доближи " преобразеният " тим на Нестор ел Маестро?

- Надявам се и им притискам палци да доближат най-малко до груповата фаза! Заслужават го. Представят се на доста положително равнище.

А в шампионата? Дали най-сетне ще бъде прекратена хегемонията на Лудогорец?

- Мисля, че тази година ЦСКА ще е една крачка по-близо до купата. Надявам се да съумеят да спрат Лудогорец, само че всичко с времето си.

Какво се случва с теб сега? Как се чувстваш в Белененсеш?

- Всичко тук е отлично. Радвам се, че имам опцията да играя в родината си и то за подобен тим с толкоз невероятна история. Треньорът разчита на мен, постаравам се да оправдая доверието му.

 Снимка 246818

Да чакаме ли въпреки всичко, че някой ден ще се върнеш в България?

- В момента съм футболист на Белененсеш и съм благополучен тук. Но в случай че в миналото се върна още веднъж в България, единственият тим, за който бих играл, е ЦСКА. Обичам клуба, почитателите, София... Бях доста, доста благополучен, когато играех за ЦСКА. Сигурен съм, че в случай че се върна, още веднъж ще усетя тази обич, която последователите ми гласоподаваха и тогава.

Какви са задачите пред теб и Белененсеш за идния сезон?

- Да се надграждаме и да достигнем колкото се може по-нагоре в шампионата.

Благодаря ти, Диого, за отделеното време и триумф през новия сезон в Португалия!

- Благодаря Ви и аз, че не ме забравяте и триумф на ЦСКА!

 Снимка 370573
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР