Снощи центърът на Мюнстер беше отцепен заради мащабна полицейска акция,

...
Снощи центърът на Мюнстер беше отцепен заради мащабна полицейска акция,
Коментари Харесай

Българи разказаха за шока при атаката в Мюнстер

Снощи центърът на Мюнстер беше отцепен поради огромна полицейска акция, откакто микробус се вряза в масите на заведение. Припомняме, че минимум 30 души бяха ранени, а трима починаха в резултат на инциндента.

„ Нещо от вътрешната страна ми подсказваше, че би трябвало да продължим напред”, това съобщи българката Пенка Влъчкова, която живее в Мюнстер, като показа, че със фамилията си обмисляли да седнат в заведението, където нападателят се врязал с буса малко по-късно.

„ Още 200 метра повървяхме и чухме блъсканица. Разхвърчаха се коли за спешна помощ, пожарна, полиция, които започнаха да отделят региона. Имаше доста тежковъоръжени служители на реда. Над нас летяха два хеликоптера, единият, от които застана на място и остана по този начин повече от час и половина, снимайки ежесекундно мястото на престъплението”, споделя Влъчкова.

„ Буквално няколко минути преди този момент видяхме хората, които бяха радостни, радостни, със фамилиите си”, добави тя.

"Улиците на града бяха затворени и имаше доста непоколебим полицейски надзор. До 2 през нощта е имало хора в централните елементи на града, които не са били допускани до домовете си ", описа още българката.

„ Жертвите са разпознати – мъж и жена, които най-вероятно са били посетители на града”, съобщи Иво Кънчев, който живее в Мюнстер от 2001 година. Той съобщи, че съгласно немски медии причинителят не е бил родом от града, само че дълго живеел в него.

„ Тази вечер се чака министър-президентът на региона, дружно с федералния министър на вътрешните работи да дойдат в Мюнстер”, добави той.

„ За страдание това не е първият сходен случай и не за пръв път лице, което желае или е в положение на амок и желае да направи самоубийство, се насочва към група от хора. Това се случи преди години по време на едно от международните шампионати по футбол”, означи анализаторът на процесите в Германия Мария Стоянова.

„ Нормално е, защото в последните няколко години сме очевидци на опити от терористи, да се пробват да употребяват товарни коли като оръжие”, сподели тя и добави, че заради това е разбираем фактът, че първичната реакция на вчерашния случай е, че това може да е атентат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР