Голяма част от учебните заведения в България нямат добро присъствие

...
Голяма част от учебните заведения в България нямат добро присъствие
Коментари Харесай

Замръзнали в миналото уебсайтове показват нивото на родното образование

Голяма част от образователните заведения в България нямат положително наличие онлайн и уебсайтовете им, в случай че ги има, не дават отговор на упованията на родители, възпитаници и учители. Технологиите и платформите са остарели и не разрешават доста нови функционалности.  Това разяснява Сергей Венков, шеф на Фондация " За Семейството и Децата " пред Bloomberg TV Bulgaria. Изостаналите в предишното уеб страници в някаква степен са показателни за равнището на българското обучение.
Прочетете още
Много от учебните заведения не разполагат с документ за благосъстоятелност върху хостинг и домейн, нямат данни за достъп до хостинг и домейн и това затруднява обновяването му, това е главният проблем, с който от фондацията се сблъскват. " В актуалния свят е неприемливо просветителна институция да няма автономия в това отношение и да е подвластна от трета страна ".

Това се дължи на незнание, пропуск и неглижиране на тази нужда, разяснява Венков. По думите му обществените мрежи ще продължат да бъдат фактор в връзката, само че има функционалности, в които уебсайтовете са незаменими. Уебсайтовете отстъпват пред обществените мрежи като средство за връзка сред учители, родители и възпитаници, тъй като " не са били поддържани и не са изпълнявали ролята, за която са били предопределени ", акцентира събеседникът.

" Социалните мрежи несъмнено са фактор и те ще продължат да бъдат подобен. Но обществената мрежа не може да даде да вземем за пример нотификация, когато има нещо ново в учебното заведение. Сайтът има преимуществото да инициира връзката, до момента в който при обществените мрежи всички консуматори са единствено потребители на нещо, което няма търсачка. Новините минават и отпътуват, а при уеб страниците има навигация, метод да намерим нещо, което е отминало - елементарно, бързо и комфортно ".

Инициативата по създаване и възобновяване на уеб страниците на просветителните институции е безвъзмездна за образователните заведения, като финансирането се прави от бизнес ангели - " компании, корпорации, за които тези полезности са значими ", сподели Венков. " На този стадий имаме единствено четирима ангели, като за нас е извънредно значимо да разтеглим ресурса и обсега на програмата, тъй като имаме доста запитвания от цялата страна. Искаме да разтеглим екипа, с цел да можем да вършим повече уеб сайтове на месец ".

Търсим сътрудници, които да вземат участие дружно с нас в подобряването на изискванията за по-добро представяне на труда на децата и на труда на учителите. По този метод ще можем на следващия ден ние да имаме едни по-качествени фрагменти точно за бизнеса като работна ръка, млади бизнесмени, водачи в обществото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР