Снощи станахме свидетели на поредния, но и най-грозен цирк от

...
Снощи станахме свидетели на поредния, но и най-грозен цирк от
Коментари Харесай

Дебат като airbnb креват

Снощи станахме очевидци на следващия, само че и най-грозен цирк от предизборната акция. След като се нагледахме на нелепите опити на Демократична България за пръв път да се допре (буквално и преносно) до хора, които в никакъв случай няма да гласоподават за тях, откакто се нагледахме на безумни клипове, откакто в избирателен дебат в „ Панорама ” съвсем не се стигна до пердах, пристигна ред на скандалното държание на някогашния ни министър председател Кирил Петков, който безусловно, като най-нахално се включи в дебата на мястото на кандидат-депутата от „ Продължаваме промяната ” Венко Сабрутев.

Водещата Мария Цънцарова бързо се окопити, вярно отбелязвайки, че разпоредбите са нарушени. ”Без никакво предизвестие Венко Сабрутев не се появи, а тук виждаме Кирил Петков. Какво вършиме тук ”, запита тя. Това не попречи на Петков най-безцеремонно да излъже, че Сабрутев имал „ персонални аргументи ” да не се яви и „ тъй като няма по-добър от мен да изясни политиката на Политическа партия, се явих аз ”.

Съвсем разумно, останалите участници в дебата се ядосаха, което докара и до овакантяване на студиото от страна на Деница Сачева от ГЕРБ, както и на Томислав Дончев, който изясни наличието си там по този начин: „ Явно това е свободно мероприятие, в което всеки, който е решил, може да се включи. Оказах се на 15 минути отсам и взех решение да се включа и да кажа единствено няколко значими неща. Ако ние не покажем, че сме способни да съблюдаваме разпоредбите, къде отиват всичките ни стратегии ”.

Този въпрос зададе и Цънцарова към Петков – по какъв начин да имаме вяра, че ще съблюдава разпоредбите в страната, щом не съблюдава обикновените правила на един избирателен спор. Разбира се, той не отговори на въпроса, а продължи да шикалкави.

Но какъв е казусът, ще попита някой от малцината останали наивници, които още с възхита гледат и слушат Кирил Петков.

ПРОБЛЕМИТЕ

   1. Най-същественият – следващото нарушение на разпоредбите от страна на Петков. Разбира се, на фона на погазването на Конституцията, тази демонстрация на Петков наподобява като безобидна смешка. Но е следващата, а и не последната.

   2. Явно Петков не осъзнава, че по този метод вреди на Политическа партия, което пък приказва за избрана социопатия в държанието му. Това към този момент води към идващ проблем – е ли в Петков в положение да е на каквато и да е виновна служба в страната? Да взима решения, от които зависи бъдещето на страната? Ако пък напълно умишлено е провокирал този цирк, на какви вещества е. Последният въпрос беше заложен напълно съществено и от редица фенове в обществените мрежи, които дискутираха видяното – „ На какви вещества е Петков? ”, „ Ако беше дал проба преди да влезе в студиото, какъв ли щеше да бъде резултатът? ” и така нататък

   3. Дебатът не беше лидерски – това изрично беше несъмнено в разпоредбите. Макар по-късно Петков да опита да спретне следващия цирк, този път на стената във Facebook профила си, заявявайки, че „ Не се поколебах да потегли към bTV, с цел да се явя на оповестения като лидерски спор на мястото на моя колега… ” Не, Кириле, дебатът не беше лидерски, това беше ясно, изрично го удостовери и Цънцарова, нямаше и нито един различен водач. Е, в случай че не броим влетелия Петков, който жертвоготовно не се бил поколебал да тръгне по късни доби към бтв. От бтв също забиха следващия гвоздей в ковчега с лъжите на Петков, откакто часове след диспута излязоха с позиция, че: „ bTV провежда всички предизборни диспути с ясни правила към участниците и чака да се съблюдават след призната покана за присъединяване. В деня на дебата (28.09.2022) имената на участниците станаха ясни, като Политическа партия “Продължаваме смяната ” излъчи за собствен представител Венко Сабрутев. “

   4. Лъжата, следващата – Петков първо сподели, че господин Сабрутев е възпрепятстван. Впоследствие, откакто водещата непосредствено му зададе въпроса дали е бил замислил този проект и даже е бил поканил и Корнелия Нинова, която не се е съгласила да взе участие в този цирк (разбира се, да не е луда), Петков както постоянно стартира да шикалкави, дърдорейки по други тематики.

   5. Има контракт и правила за присъединяване, които са признати и подписани от участниците в дебата. Съзнателно Петков ги нарушава. Докога ще го търпят? Бтв, в частност Цънцарова, трябваше да приканят екс министър председателят да напусне студиото.

   6. Поведението на Петков продължи да бъде скандално, като още на първия кръг въпроси, взе думата, което провокира разумно неодобрение останалите участници и даже водещата го помоли да изслушва съперниците си.

   7. За следващ път Петков разкри същността си, което удостовери и Любомир Каримански от Има Такъв Народ, който напомни на експремиерът ни, че когато са управлявали дружно „ на лидерските препоръки казвахте, че би трябвало да сложим една лъскава опаковка и какво е вътре, единствено ние да си знаем ”. Отговор, несъмнено, не последва, а единствено следващата ехидна, детска, нагла или както желаете я определете, усмивка на Петков.

Да, добре прочетохте – Петков не е вманиачен, той е един манипулатор, който от стъпването си на политическата ни сцена, та до този миг в това число, по всякакъв начин и непрекъснато пробва да разиграва както сътрудниците си, по този начин и гласоподавателите. „ Да сложим една лъскава опаковка ” – са негови думи, които ясно приказват за задачата му да заблуди суверена. Лошото е, че огромна част от гласоподавателите несъмнено са наивници, които се прехласват по дипломи, порядъчен и подреден външен тип, позьорска усмивка и впрочем образни резултати. Че от вътрешната страна се касае за гнилоч, не се замислят.

И даже опитите от страна на най-твърдото ядро Политическа партия поддръжници да замажат гафа с обяснението, че ГЕРБ бягали от спор с Петков и Василев, заради което Петков, видите ли, се принудил да ги притисне, изрично не е правилно, тъй като Делян Добрев от месеци ги кани на полемика. А също така, в студиото не беше Борисов, та да има даже минимално опрощение за връхлитането на съпредседателя на Политическа партия.

МЕДИИТЕ

Как реагираха бтв и Цънцарова, към този момент споменахме. Дали се касае за прекален и следващ толеранс към Петков, или тотално блокиране и неспособност за справяне със обстановката, е различен въпрос. Нека и отбележим, че става въпрос за предаване онлайн, което затруднява опцията за най-адекватна реакция.

Но питането ни касае другите медии, които по-късно мълниеносно отразиха случилото се. Какъв мислите, че беше акцентът в множеството – скандалното навлизане и държание на Кирил Петков ли? Не, грешите! Основното за някои от медиите ни, обожаващи да се самоопределят като стожер на обективността, обожаващи и да се жалват от позорното – по думите им – място, което ни отрежда едно тяхно обичано задгранично Неправителствени организации в класацията си, не беше скандалното включване на експремиера ни. Интересното, значимото, това беше напускането на Деница Сачева, както и наличието на Томислав Дончев от ГЕРБ.

„ Дневник ” ни уведомяват, и то още в заглавието си, че:. Как го разчитате това, м? Неочаквана, тоест безобидна поява на Петков, само че демонстративно, грозно овакантяване на студиото от представителите на ГЕРБ. Уау!

Клуб Z не падат по-долу: Поява, разбирате ли, някаква си поява, като че ли Петков се е разхождал в малкия екран и е решил да надникне инцидентно в това студио. Много мило…

Медиапул също ни уведомяват, че просто. Офнюз не изостават от тренда: Нелепи са и от малкия екран, разрешила Петков да остане в студиото, а точно бтв, които най-невинно ни оповестяват: Обрат? Ко речи? За мач ли приказваме, някой е водил досега, след което другият тим обръща резултата…

Изненадващо, ненадейно, появил се – все думи, целящи да омаловажат нахлуването на Петков в студиото, както и нарушаването му на регламента. Не знам какво щеше да стане, в случай че по този начин инцидентно, студиото сега бяха решили да посетят Бойко Борисов или Станислав Трифонов да вземем за пример. Вероятно щеше да се получи блага среща, нали?

ИЗБИРАТЕЛИТЕ

Тяхната (нашата) реакция следва напълно скоро. И от тази реакция в огромна степен ще зависи какво ще се случи по-късно в страната ни – тъй като не е обикновено, нахално е думата, не просто да участваш, а целеустремено да създаваш такива циркове, когато страната ти е в рецесия. Това не е политика, не е отговорно държание, най-малкото не е съответно деяние на водач на партия, която се надява още веднъж да ръководи. Но това напълно ясно демонстрира отношението на Политическа партия и Петков към хората – надменно, неуважително, безогледно.

А в случай че Петков си е мислил, че по този начин ще вдигне все по-сгромолясващия се рейтинг на партията си, дава още веднъж явен сигнал за неналичието на здрав разсъдък у него. Направи точно противоположното – форсира затъването ѝ в калта, само че с нея се опита да повлече и всички останали, принизявайки до прекаленост така и така сериозно ниското равнище на политиката в България.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР