Снощи около 03:00 часа е възникнал пожар в клиниката по

...
Снощи около 03:00 часа е възникнал пожар в клиниката по
Коментари Харесай

Изгоряла е учебна зала в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив

Снощи към 03:00 часа е зародил пожар в клиниката по урология, на 9-тия етаж от УМБАЛ " Св. Георги " – Пловдив. Огънят е опожарил една от залите за образование на студенти.
" Много бързо е бил сподавен пожарът. Включили са се личният състав на отделението – дежурният доктор Тодор Горанов, защитата на болничното заведение. Те са присъединили локалния щранг на болничното заведение. Много бързо е пристигнала пожарната. Пациентите са били евакуирани на първия етаж като няма потърпевш от тях. До няколко минути са пристигнали две пожарни и в границите на десетина минути е била овладяна обстановката ", съобщи проф. Ангел Учиков, зам.-председател в Съвета на шефовете на университетската болница.
При възникването на пожара в клиниката е имало 52-ма пациенти. Част от тях – пет-шест души, които са в тежко положение след интервенция, благодарение на личен състав от други клиники са евакуирани с леглата до първия етаж. Останалите са се придвижили на личен ход. Сутринта болните били върнати назад на леглата си.
На коридора и опожареното помещение ще бъде изработен ремонт, етажът ще бъде оцветен, обявиха от управлението на болничното заведение.

" Пожарът е бил локализиран в една стая - залата за образование на студенти от курса по урология. Не е ясно към момента каква е повода, тъкмо това се проверява ", добави проф. Учиков. По думите му има подозрение за ел. мрежата, само че нещата не са ясни, ще би трябвало да се изчакат резултатите от експертизата.
" Има повече нерешителност у пациентите, което е обикновено, имало е известна суматоха. Пациентите са евакуирани и няма хора, които да са обгазени и потърпевши ", добави той.
В клиниката има още три образователни зали и няма да спре и образователният развой на студентите.
" Второ районно ръководство са поели следствието. В три часа през нощта няма по какъв начин да има занятия. От полицията ще оповестят какво тъкмо се е случило. Не дава отговор на истината, че някои пациенти са се надишали с пушек и са били сложени на кислородни маски. Има няколко пациенти, които са имали проблеми с дишането, които са били сложени на О2 още с приемането, тъй че те са си били с кислородни маски. Има проект за евакуация, при който на всички се раздават маски на всички пациенти, с цел да не вдишват от газовете ", прецизираха още от лечебното заведение.
Поради това, че е горяла и ПВЦ-дограма, има доста сажди в самия кулоар по целия бранш на деветия етаж. Работници към този момент почнали да почистват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР