Снощи на 82-годишна възраст ни напусна Краля на футбола Едсон

...
Снощи на 82-годишна възраст ни напусна Краля на футбола Едсон
Коментари Харесай

Интересни факти за прякора "Пеле"

Снощи на 82-годишна възраст ни напусна Краля на футбола Едсон Арантес до Насименто - Пеле. Бразилският състезател е определян от мнозина за най-великият в този спорт.

Според журналиста Лилия Мустакова има няколко теории за произхода на името Пеле, само че нито една от тях не е доказана. " Той самият споделя, че това име първоначално въобще не му е харесвало, тъй като му е звучало като бебешкия език. Тогава толкоз доста се е ядосал, че се е сбил със съучениците си и два дни е бил осъден да не върви на учебно заведение, а като се връща към този момент всички го назовават по този начин. Бразилецът споделя, че Пеле е основан, с цел да може всеки да го произнася, защото същинското му име е дълго ", споделя тя.

Мнозина от сегашните футболни звезди и легендите на този спорт показаха тъгата си от кончината на Краля на футбола. " Това е най-голямото самопризнание. През 1958 година Бразилия печели първата си международна купа, а 17-годишният Пеле има съществена роля. Мисля, че това е най-запомнящият се момент ", счита журналистът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР