Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме

...
Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме
Коментари Харесай

Потопът в Царево Две жертви и две жени са в неизвестност

„ Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки миг чакаме да бъде разпознат Все още се търсят две дами ”. Това сподели в ефира на „ Здравей, България ” кметът на Царево Георги Лапчев. 

Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява търсените да бъдат живи и здрави, макар че прогнозите не били оптимистични. Международен катер и подобен на „ Гранична полиция ” ще се включат в издирването.

 

„ Имаме двама починали мъже, продължаваме да търсям две дами ”. Това съобщи пред кореспонденти старши комисар Емил Павлов, шефът на ОДМВР Бургас.

 

Труп е открит с дрон след потопа в Царево.

Установена е самоличността на починалия. Той е строител, работил във вилата на Мария Москова и доктор Даниела Йорданова.

 

Второто тяло, за което от полицията се въздържат да разясняват, е на мъж.  Първоначално от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е на жена, само че по данни на Флагман.БГ е на мъж, с черен състезателен екип.

 

„ Мога да потвърдя за една жертва. Става въпрос за мъж, който е на 61 години от Смолян, само че е живеел в Несебър. Работил е на обект на двете търсени дами “, добави той.

 

„ В момента сътрудниците с катера обхождат региона. Като извадят тялото, ще установим дали е на мъж или на жена. На този стадий не може поради бурното неспокойствие “, изясни Павлов. 

 

Едната търсена жена е на 54 години, а другата е щерка й - на 30 ".


Вероятно става въпрос за ръководителя на Районния съд Мария Москова и щерка й – доктор Даниела Йорданова, ветеринарен доктор, които са в неопределеност от близо 24 часа.

" Имаме информация за две дами, които са в неопределеност - майка и щерка. Те са пътували в автомобил, който е бил отмъкнат в морето. За издирването им са включени, както жива мощ, по този начин и техника - граничен катер и дрон.

" Трупът на дамата е назад в морето. Не можем да кажем дали е една от търсените дами, или е друга жертва. "

 

Корабът на „ Гранична полиция ” преди малко влезе в залива на Царево, с цел да търси телата на ръководителя на Районния съд Мария Москова и щерка й – доктор Даниела Йорданова, които са в неопределеност от близо 24 часа, научи Флагман.бг.

" Към Царево са ориентирани екипи. Благодарение на бързата ни интервенция и затварянето на пътя не се стигна до по-сериозен случай. Екипите, които отиват на място, не посрещат подпомагане от хората, които са поискали да бъдат евакуирани. Трябва да се подават сигнали от хора, които в действителност нимат потребност от евакуация. "

От потопа по Черноморието най-сериозно бе наранена община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево - Варвара е от най-засегнатите в региона на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го вършат на процедура негоден. Пътното трасе е изцяло затворено. Дерето под моста е напълно залято, а сега водата се е оттекла и е оставила своите следи.

Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, до момента в който тече ремонтът на разваления.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР