Снощи Киев отново се опита да превземе Запорожката атомна електроцентрала,

...
Снощи Киев отново се опита да превземе Запорожката атомна електроцентрала,
Коментари Харесай

ВСУ се е опитала да превземе Запорожката АЕЦ след пристигането на мисията на МААЕ

Снощи Киев още веднъж се опита да превземе Запорожката атомна електроцентрала, макар наличието на представители на МААЕ, заяви съветското министерство на защитата.

„ На 2 септември към 23 часа московско време две групи катери и моторници с обща бройка 42 единици с десант над 250 души от Силите за специфични интервенции и задгранични наемници се пробваха да слязат на брега на Каховското водохранилище в региона на Енергодар и Днепрорудни ", се споделя в отчета на ведомството.

Група от четири Су-30 и два хеликоптера Ка-52 на Върховен касационен съд са унищожили 20 катера и моторници, останалите са се обърнали и отдръпнали в посока украинския бряг.

Впоследствие съветската артилерия е нанесла удар по сектор от брега в региона на селищата Вишетарасовка и Червоноднепровка. Съобщава се, че са убити 47 бойци, в това число 10 задгранични наемници, а други 23 души са ранени.

ВИДЕО: https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20220903/2022_09_03_VideoRIA16x9_sem5mzo4.v5y.mp4

Запорожката АЕЦ се намира на левия бряг на Днепър покрай Енергодар. Това е най-голямата АЕЦ в Европа по брой реакторите и конфигурирана мощ. От март тя е под контрола на съветските военни. ВСУ не престават постоянно да обстрелват Енергодар, близките села и територията на прилежащата към града гара.

Преди ден в АЕЦ дойде задача на МААЕ. Ръководителят на делегацията на " Росатом " и чиновниците на централата разведоха членовете на организацията през нейна територия и демонстрираха регионите, за които са потърпевши от обстрел. Генералният шеф на организацията Рафаел Гроси означи нарушаването на физическата целокупност на оборудването. Сега двама специалисти на организацията не престават да работят в АЕЦ.

В деня на визитата на задачата ВСУ се пробваха да стоварят щурмова група от към 60 души на три километра североизточно от централата, само че съветските сили за сигурност осуетиха провокацията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР