Снизходителност поиска от последната съдебна инстанция подсъдимият за смъртта на

...
Снизходителност поиска от последната съдебна инстанция подсъдимият за смъртта на
Коментари Харесай

Снизходителност поиска от последната съдебна инстанция подсъдимият за смъртта на Милен Цветков

Снизходителност изиска от последната правосъдна инстанция подсъдимият за гибелта на журналиста Милен Цветков. До два месеца ще стане ясно дали Върховният касационен съд ще удостовери или ще  промени 9-годишното дейно наказване, което две правосъдни инстанции постановиха на 25- годишния Кристиан Николов. Върховните съдии могат и да върнат делото на Софийския апелативен съд, в случай че открият основни процесуални нарушавания. 

И пред последната правосъдна инстанция страните продължиха разногласието си - дали Николов, който провокира злополуката, в която почина Милен Цветков след приложимост на опиати, шофирайки с висока скорост и преминавайки на червен светофар, е работил при възможен предумисъл или по несъобразителност. 

Представителят на държавното обвиняване и процесуалните представители на наследниците на Милен Цветков желаеха Николов да бъде приет за отговорен, че е предизвикал гибелта на журналиста при възможен предумисъл. Защитата на подсъдимия изиска делото да бъде върнато за ново разглеждане, с цел да бъде понижено наказването на Кристиан Николов.  

В последната си дума той за следващ път изрази съболезнованията си към фамилията на телевизионния водещ и съобщи, че се разкайва горчиво за случилото се, заяви БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР