Снимска: Кметът на София поиска свикване на спешно заседание на

...
Снимска: Кметът на София поиска свикване на спешно заседание на
Коментари Харесай

Кметът на София иска свикване на спешно заседание на СОС заради санирането

Снимска:

Кметът на София изиска привикване на незабавно съвещание на Столичния общински съвет. Поводът е европейски план за саниране, който претендирал незабавен отговор от локалния парламент.

В резултат на това председателстващата СОС Грети Стефанова е изпратила писмо до всички общински съветници по отношение на получен отчет от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги приканва да се съберат на 15 януари 2024 година от 14 часа.

В отчета на кмета се показва, че крайният период за приемане на планови оферти по Процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II ”, изтича на 16 януари 2024 година

ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ няма да се отзоват на поканата. Общото в позициите им - не схващат за какво кметът Терзиев желае среща ден преди крайния период и ги осведоми за казуса в петък вечер. Според поканата, изпратена посредством Грети Стефанова, която ръководи съвещанието на СОС, съветниците би трябвало да се съберат в понеделник поради изтичащ финален период във вторник. От плана зависи санирането на два столични региона - " Слатина " и " Средец ".

От ГЕРБ дефинираха отчета, като " фрапиращ образец за непросветеност и управнически безпорядък ". Според тях градоначалникът има право да делегира свои пълномощия на кметовете на региони по силата на закона и по тази причина не се нуждае от позволение или решение от Столичния общински съвет.

Българска социалистическа партия за България дефинираха обстановката, като “некомпетентност ” и “управленски безпорядък ”. И също показаха, че съгласно същността на показания им отчет, нищо не изисква решение на Общинския съвет, а въпросът може да се отнесе към регионите кметове.
Така до тук е несъмнено, че повече от половината общински съветници няма да участват на съвещанието. “Синя София ” ще се отзове на срещата, изясни за NOVA Вили Лилков. Все още няма реакция от “Възраждане ” и Вътрешна македонска революционна организация. Дори и те да потвърдят - кворум няма да има.

В понеделник общинските съветници трябваше да стартират диалози за обединително име за ръководител на СОС и намиране на излаз от рецесията. Дадоха си време за това до 25-и януари. Към днешна дата реализиране на разговор наподобява повече от сложна задача.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР