Снимките на 18-годишната Кезая от САЩ предизвикаха сериозна полемика в

...
Снимките на 18-годишната Кезая от САЩ предизвикаха сериозна полемика в
Коментари Харесай

Абитуриентка от САЩ разгневи Туитър с роклята си

Снимките на 18-годишната Кезая от Съединени американски щати провокираха сериозна дискусия в обществената мрежа Туитър, написа Би Би Си.

Младото момиче споделя част от вълнуващия миг със своите почитатели в Туитър, само че не всички се зарадваха на тоалета - обичаен китайски костюм.

Красивите фрагменти натрупват бързо хиляди лайкове и положителни мнения, само че консуматор на име Джерами Лам, взема решение да изрази своето отвращение.

СНИМКИ НА АБИТУРИЕНТИ, КОИТО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ВИЖДАМЕ

Абитуриенти 2017 - изцепки и трендове

PROM pic.twitter.com/gsJ0LtsCmP
— Keziah (@daumkeziah) April 22, 2018
Джерами споделя, че роклята, която Кезая носи е обичайната за китайската просвета. Тя се назовава ципао и е един от знаците на китайките и тяхната женственост, и независимост.

"Тази одежда се възприема като знак на женската независимост, а освен като красива дреха ", написа Лам, който акцентира, че се гордее със своята просвета.

Абитуриентски изцепки в София, запечатани от камери (видео)

Думите на Лам провокираха огромен спор под фотосите на Кезая. Някои от коментиращите даже изрекоха мнение, че младото момиче би трябвало да изтрие фотосите. Кезая обаче не се вслушва в думите им.

18-годишната въпреки всичко не резервира безмълвие, а отговори на всички, които считат, че тя наскърбява цяла една просвета.

Най-големите гафове с рокли на БГ абитуриентки

"До всички отрицателно коментиращи. Не съм желала да обидя китайската просвета. Аз демонстрирам своето почитание. Няма да изтрия обявата си, тъй като не съм направила нищо неприятно, с изключение на да покажа любовта си към културата. Това е рокля... и е красива ", показа Кезая.

Дебатът в обществената мрежа се разрасна още повече, оформяйки два "лагера " - подкрепящи причините на Кезая и такива, които поддържат думите на Лам.

Двама зрелостници, които развълнуваха "Фейсбук "

"Това не е добре. Не бих носила обичайната китайска, японска или корейска дреха или всячески друга обичайната носия. Зад тях има толкоз доста история ", написа един консуматор.

This isn’t ok. I wouldn’t wear traditional Korean, Japanese or any other traditional dress and I’m Asian. I wouldn’t wear traditional Irish or Swedish or Greek dress either. There’s a lot of history behind these clothes. Sad.
— Jeannie (@JeannieBeanie99) April 28, 2018
"Ако обичаш и уважаваш културата ни, то би трябвало да знаеш, че това е обичайната рокля ".

Други пък опазиха Кезая с думите, че наподобява прелестно в роклята.

Абитуриентите, за които не се приказва доста. А би трябвало! (видео и снимки)

"Тийнейджърките претърпяват доста битки с приемане и самочувствие, ето за какво се веселя, че хиляди хора употребяват Туитър, с цел да поддържат Кезая. Някои хора назовават това непознато момиче расист, тъй като е направила "тежкия грях " да носи китайски обичайната дреха ", написа различен консуматор.

Кезая споделя пред BBC, че в никакъв случай не е очаквала една рокля да провокира такава вълна от реакции в интернет.

"Живеем в мултикултурно общество и би трябвало да учим за другите общества и обичаи ", споделя още момичето.

Как да не сме ужасни на абитуриентския бал

Тя акцентира, че съжалява, в случай че е обидила някого, само че желанието й в никакъв случай не е било да основава дискусия.

"Просто открих роклята за красива и скромна, по тази причина взех решение да я нося ", приключва Кезая.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР