Снимките компромат за Борисов са правени 2017-2019, без Фотошоп, само

...
Снимките компромат за Борисов са правени 2017-2019, без Фотошоп, само
Коментари Харесай

Експертиза: Снимките от спалнята за Борисов са от 2017-2019 г., няма ”Фотошоп”

Снимките компромат за Борисов са правени 2017-2019, без „ Фотошоп ”, единствено дати са поправени. Това демонстрира техническа експертиза на фотосите от спалнята на Борисов, разпратени до няколко издания.
Проверявани са общо 9 разнообразни фотоси, 5 изпратени на електронната поща на “E-вестник” и 4 изпратени на „ Биволъ”. Няма фотомонтажи или подправяне с фотошоп, каквито догатки се ширят в мненията на политици, анализатори и в обществените мрежи, пишат " Биволъ " в обстоен материал с всички данни от инспекциите и разбор на резултатите от тях.

Според разбора от 9-те фотоси 3 са изцяло „ девствени”, не са пипани с „ Фотошоп”, нито са променяни датите на снимане в метаданните (бел. ред. – метаданни са разказвателен текст, интегриран в кода на фотографията, в който се съдържа времето на снимане, тип фотоапарат, смарт телефон, данни за диафрагма, скорост и др.). В останалите 6 фотоси има промени в метаданните, за да се заблуди за времето, по което са правени. Но експертиза откри и действителните дата и час на снимането.

Снимките са проверявани с стратегия, която записва използването на програмен продукт. Само на фотографията, на която се вижда спящият Борисов, има интервенция и с „ Фотошоп”, която се състои в съразмерно понижаване на размера на изображението в пиксели с почти 50% по отношение на истинското на IPhone 6S (с какъвто е правена снимката). Няма изрязване на части от фрагмента, допустима е лека промяна на бляскавост и контрастност. Точно тази фотография публично беше приета на конференцията на Борисов с актива на ГЕРБ като достоверна, той сподели за нея, че „ спинкам щастливо”.

Снимка с име на файл Bace_nanka.jpeg. Снимката е направена на 13 август 2017 година, неделя, в 17 ч. и 15 мин. Метаданните са изменени, тъй че да се вижда дата на снимане 4 август 2021 година, за да се прикрие точния ден и час на фотографията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР