Снимки: Второ основно училище “Никола Йонков Вапцаров“ - град Варна

...
Снимки: Второ основно училище “Никола Йонков Вапцаров“ - град Варна
Коментари Харесай

ЕК даде висока оценка на Второ ОУ Н.Й. Вапцаров за работата по проектите Еразъм +

Снимки: Второ главно учебно заведение “Никола Йонков Вапцаров “

- град Варна работи по голям брой европейски планове по стратегия „ Еразъм + “.



През интервала 2018-2021 година се направиха действия по план “Да се учим по друг метод “ в партньорство с учебни заведения от Литва, Полша, Румъния и Хърватска. Основната устременост е повишение мотивацията на учениците за четене и писане; насърчаване на професионални пълномощия чрез обмяна на положителни практики с партньорските училища; основаване на методологични принадлежности, промотирайки нововъведения и интерактивни способи за образование.



Проектът „ Голямото Европейско предизвикателство за занимания “ има обществена и обучителна функционалност на Европейското културно завещание в партньорство с учебни заведения от Англия, Испания, Португалия, Словакия и Румъния. Проектът има за цел промотиране на демокрацията, дейна гражданска позиция, интеркултурен разговор и персонално развиване посредством спортни действия, традиции и игри, обичайни за всяка от участващите страни.



В реализацията на подвижностите по двата проектра участваха възпитаници и учители със съдействието и на родителската общественост.

Понастоящем не престават дейностите по два плана, стартирани през 2020 година - „ Земята, забелязана през нашите вълшебни очи “ и „ Гласовете на Земята “ с присъединяване на деца от Подготвителните групи и възпитаници от начален и прогимназиален стадий.



А в плановете по К1 са включени доста учители, преподаващи разнообразни дисциплини, което способства за повишение на квалификацията, рационализиране на езиковите умения и асимилиране на нови способи на преподаване.

Сформирани са няколко училищен екипа, които приготвят приложенията и за следващи планови оферти.



Второ ОУ „ Никола Йонков Вапцаров “ е привлекателно с непрекъснатия блян за осъвременяване и развиване посредством превъзмогване на нови провокации, опознаване на разнообразни култури и професионален продан.

Цялата учебна общественост се гордее с високата оценка на Европейската комисия за дългогодишната ни работа по „ Еразъм + “ планове, удостоявайки учебното заведение с почетен знак eTwinning School 2021-2022.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР