снимки: Трафик НюзНай-атрактивният пловдивски абитуриент за тази година Илиян Николов

...
снимки: Трафик НюзНай-атрактивният пловдивски абитуриент за тази година Илиян Николов
Коментари Харесай

Младежът, който отиде на бала с кон, отваря собствено ранчо край Пловдив

снимки: Трафик Нюз

Най-атрактивният пловдивски зрелостник за тази година Илиян Николов отваря лично ранчо, написа Трафик Нюз. Преди месец възпитаникът на Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ събра погледите пред Тримонциум, като пристигна на бала си с кон. Вместо костюм, младежът бе облечен в национална носия и приличаше на същински челник. " Четата " се състоеше от още шестима индивида, също в достоверни носии и пушки на рамо, съпровождани с гайди и национални песни.  



„ Конят ми е обичаното животно. Откакто се помня, обичам конете, доста ми харесва да яхвам ”, признава пред  TrafficNews.bg  младият мъж. Той е и член на Национално сдружение „ Традиция ”. Участвал е в десетки възстановки, в които още веднъж е бил върху коня. Облича се постоянно в национална носия. „ Много мои другари са ме виждали да яхвам, само че никой не очакваше до отида и на бала с коня ”, смее се Илиян.



Малцина от съучениците му разбрали, че красивото животно на име Ахат в действителност е негово. Гледа го от 5-месечно конче, сега е на 6 години. В къщата си в Костиево си е направил мини зоопарк, в който с изключение на Ахат отглежда още един кон, декоративно магаре, зайци, кокошки, гъски. Любовта му българските обичаи пък е толкоз мощна, че на 16 години кандидатствал за предаването „ Фермата ”. Искал да взе участие не поради премията, а за предизвикването. Регламентът обаче не разрешил във „ Фермата ” да влезе малолетен участник. След довеждане докрай на междинното си обучение, вместо още веднъж да се опитва в риалити формата, пловдивчанинът решил да си направи лична плантация.

 „ Въпреки че към този момент съм помощник-треньор по битка, желая да се занимавам с животни, най-много с коне ”, безапелационен е Илиян. Затова се е заел съществено с реализацията на концепцията си. Майстори към този момент работят на мястото, където ще бъде построено ранчото. То ще е към 10 декара. Ще се отглеждат десетина коня, както и диви и екзотични животни – диво прасе, елени, сърнички. „ Искам да си купя животните законно и да си ги отглеждам като домашни ”, споделя бъдещият фермер. В работата му оказват помощ родителите. „ Това, което съм, е с помощта на тях. Винаги са ме подкрепяли. Бях на 6-7 години, когато дядо ми подари едно теле. Така че от дребен към мен има животни ”, споделя Илиян. Догодина пък счита да кандидатства Ветеринарна медицина в Тракийския университет в Стара Загора.  

Няма да се отхвърля и от спорта. Част е от клуб „ Атлетик ”. Сребърен и троент бронзов медалист от европейски шампионати по сумо. Има десетки златни медали от републикански шампионати. Завоювал е и трето място по битка. С момчетата от клуба упражняват 3-4 пъти седмично и занапред се готви за Световното състезание по сумо следващата година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР