снимки: Петел, Live.Varna.bgБюджетната комисия към Общински съвет – Варна отложи

...
снимки: Петел, Live.Varna.bgБюджетната комисия към Общински съвет – Варна отложи
Коментари Харесай

Общински съвет – Варна отложи поскъпването на автобусния билет, което Портних предложи

снимки: " Петел ", Live.Varna.bg

Бюджетната комисия към Общински съвет – Варна отсрочи разглеждането на предлагането на кмета Иван Портних за нови цени на градския превоз в града. Основната причина за това стана неналичието на представители на администрацията, които да разяснят новото ценообразуване на билетчетата. Съветници цитираха един присъщ образец – билет за 1 час, платен от машина на спирка, се предлага да е 1,50 лева, а от машината в рейса – 2 лв.. Цените на еднодневната карта също са разнообразни – 4 лв. от спирка, 5 лв. от машината в рейса.

Председателят на транспортната комисия Венцислав Сивов (ВМРО) назова тази разлика дискриминационна. Мартин Златев (БСП) пък разяснява, че в „ Аспарухово “ има единствено една спирка с машина, тъй че пасажерите там ще са принудени да купуват по-скъпите билети. Той предложи и отсрочване на разискването на новите цени.

Оказа се също, че от администрацията на Портних няма кой да обясни логиката на измененията в цените на автобусните транспорти пред съветниците. За отсрочване на точката се разгласи и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ). Бюджетната комисия ще се събере евентуално в допълнение, с цел да разиска въпроса настрана.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР