Снимки от повърхността на Марс разкриват наличието на гъби, твърдят

...
Снимки от повърхността на Марс разкриват наличието на гъби, твърдят
Коментари Харесай

Учени откриха нещо сензационно на Марс

Снимки от повърхността на Марс разкриват съществуването на гъби, настояват група учени в ново изследване. В него се споделя, че на фотоси, направени от апарата “Opportunity ” се виждат гъби, растящи на повърхността на планетата, за която се предполагаше, че няма никакъв живот.Твърденията към момента следва да бъдат доказани или опровергани от NASA. В проучването се преглеждат 15 фотоси, които се употребяват като доказателство за съществуването на водорасли, лишеи и „ марсиански гъби “. Фотографските доказателства за такива форми на живот евентуално ще революционизират нашето схващане за Марс и живота отвън Земята, в случай че данните бъдат доказани.

 84f7c7253b0fdc8bfb63909bc652947e - Учени откриха нещо сензационно на Марс (СНИМКИ)
Д-р Реджина Дас от катедрата по микробиология в учебното заведение по естествени науки, Индия, която е и един от създателите на проучването споделя:„ Няма никакви геоложки или други сили на Земята, които могат да създават седиментни структури, имащи формите на гъби и наподобяващи на спори на заобикалящата повърхнина ”, оповестява английското издание “Експрес ”. “Всъщност, петнадесет екземпляра са били снимани от NASA, израснали от земята единствено за три дни ”, добавя тя. Не е известно по какъв начин са се появили сходни форми на живот на Марс, само че е допустимо изискванията там да са по-подходящи за обработване на живот под повърхността, в сравнение с нея. Твърденията са оповестени в Journal of Astrobiology and Space Science Reviews.
 78bbd17897a0119f9fb8d35d44aa53ac - Учени откриха нещо сензационно на Марс (СНИМКИ)

 ffed6e1a3d789a6f373917cd5f449f8a - Учени откриха нещо сензационно на Марс (СНИМКИ)
Изследването евентуално ще бъде подложено на интензивна инспекция от страна на членовете на научната общественост. Редакторите на списанието споделят, че шест самостоятелни учени и осем старши редактори са били наети да проведат проучването. Някои научни представители от своя страна предстоящо са отхвърлили резултатите.Други учени оферират различно пояснение и споделят, че това което е очевидно на фотосите е форма на стоманен оксид. Изданието прецизира, че към момента няма необорими доказателства за живот на Марс и не могат да бъдат изключени някои разнообразни пояснения за запечатаното на фотографиите.източник: fakti.bg
Hidden Truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР