Снимки от 31 март показват отломки от ракети, паднали в

...
Снимки от 31 март показват отломки от ракети, паднали в
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Провал в производството на най-престижната руска ракета?

Снимки от 31 март демонстрират парчета от ракети, паднали в поле в Саратовска област, Южна Русия. Първоначално е имало подозрение, че става въпрос за елементи от възможен украински дрон. По-внимателна инспекция разкрива, че е доста евентуално е да става дума за парчета от съветска крилата ракета с въздушно изстрелване AS-23a KODIAK (X-101).

Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия. В него се отбелязва, че е доста евентуално фрагментите да са резултат от щета на ракета KODIAK, изстреляна към Украйна по-рано същата заран.

Британското разузнаване прецизира, че в Саратовска област има площадка за изстрелване на съветски бомбардировачи за далечни дистанции. Там се намира и авиобаза " Енгелс ", където са ситуирани няколко от съветските бомбардировачи.

AS-23a KODIAK е най-прецизната съветска ракета. Тя има обхват почти 4000 км и е всеобщо употребена против Украйна. Според специалисти напоследък точно тя е включена в офанзиви против енергийната инфраструктура в територията на цяла Украйна.

Според английското разузнаване евентуалната нередовност на толкоз влиятелна ракета демонстрира проблеми в нейното произвеждане. А те най-вероятно са вследствие на западните наказания и на прибързаното й произвеждане, което би трябвало да покрият потребностите на окупаторите в спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР