Снимки: Нефяник (Шабла)Отборът по лека атлетика на Нефяник (Шабла) завоюва

...
Снимки: Нефяник (Шабла)Отборът по лека атлетика на Нефяник (Шабла) завоюва
Коментари Харесай

Нефяник с две национални титли в леката атлетика

Снимки: Нефяник (Шабла)

Отборът по лека атлетика на Нефяник (Шабла) завоюва две шампионски трофеи на България на Националното състезание в зала, оповестява Shabla.bg. Те бяха извоювани от състезателти от Люксембург. Ноеми Мари-Луси Плейминг (Люксембург) бе коронована като шампионка на България във хвърлянето на копие. На актуализирания полигон в Балчик тя сграбчи купата с 49.00 м. (регистрирани в четвъртия й опит). Силният непряк вятър на полигона край Белия град попречи на атлетките да разкрият капацитета си, като персоналното достижение на Ноеми Плейминг, която е и рекордьорка на Люксембург, е 58.12 м.


На 26 и 27 февруари т.г., в зала „ Арена Армеец “ в София пък състезателката на Нефтяник 2014 Стефани Крумловски още с първия си опит от 13.90 м. остана недостижима в бранша за подтикване на гюле. В четвъртия си опит от 14.19 м., тя остави на близо метър втората – миналогодишната шампионка Рената Петкова (КЛАСА, Сф).
Ето и по какъв начин се стигна до присъединяване на двете състезателки за състава на Нефтяник. През миланата година на шампионата " Коста Василев " шампионката и рекордьорка на Люксембург Ноеми Плейминг дойде в Шабла с персоналната си треньорка Соня Илиева. След шампионата бяха извършени диалози сред ръководителя на СКЛА „ Нефтяник 2014 “, Веселин Василев, 29-годишната Плейминг и Илиева, на които бе разисквано картотекирането на Ноеми в шабленския клуб по лека атлетика. Отличните усещания на шампионката на Люксембург от България и Шабла бяха главната причина Ноеми да одобри предлагането на Веско Василев и от ноемри 2021 година да бъде картотекирана в БФЛА като играч на СКЛА Нефтяник 2014 Шабла. Заедно с Ноеми Плейминг тогава клубът картотекира във федерацията и още две атлетки от Великото херцогство, които са състезателки на Илиева – с 2 години по-малката сестра на Ноеми - Изабел Моник-Марсел Плейминг (хвърляне на чук) и връстничката на Изабел – Стефани Крумловски (тласкане на гюле). Соня Илиева е треньорка на националния тим на Люксембург по хвърляния от 1998 година Неин играч е някогашен международен първенец в тласкането на гюле за юноши.
За първи път в 53-годишната история на националните шампионати по лека атлетика атлетки от чужбина, които се състезават за български клуб печелят трофеи в хвърлянията. 
" Радостен съм за двете трофеи за Нефтяник, още повече, че са реализирани на най-големия лекоатлетически конгрес за България! Тези шампионски трофеи не са единствено за тима, те са  за цяла Шабла! Сега е моментът да благодаря на персоналната треньорка на Ноеми и Стефани - Соня Илиева, за себераздаването и огромния й професионализъм. Използвам случая да поканя всички шабленци на 30 април на Градсия стадион в Шабла на шестото издание на шампионата " Коста Василев ". Тогава ще се насладят на осъществяванията на нашите нови национални шампионки в секторите ", сподели Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР