Снимки на протестиращи, размахващи черно-бели знамена по време на шествия

...
Снимки на протестиращи, размахващи черно-бели знамена по време на шествия
Коментари Харесай

Развяват ли се ислямистки знамена на пропалестински протести? Не точно

Снимки на протестиращи, размахващи черно-бели флагове по време на шествия в цяла Европа в поддръжка на палестинския народ, се популяризират онлайн. Някои разкази побързаха да посочат, че същите тези флагове са били развявани от Ал Кайда, талибаните и групировката " Ислямска страна ". Оказва се, че това е набожен знак, който е присвоен от терористични групи. На митингите обаче значително членовете на радикална група, наречена Хизб ут-Тахрир, носеха това знаме.

 

Много хора отидоха в X (бивш Twitter), с цел да споделят хора, размахващи черно-бели банери дружно с палестински флагове на неотдавнашни митинги в поддръжка на палестинския народ в Лондон, Копенхаген и в няколко града в Германия. Същите тези консуматори споделиха, че банерите принадлежат на терористични групи като Ал Кайда и групировката Ислямска страна.

Въпреки че през днешния ден терористични организации, като талибаните или Ал Кайда, са присвоили признака на своите флагове, в началото той е бил безпристрастен знак на исляма. Калиграфията, изписана върху знамето, е ислямската изповед на вярата, известна като шахада.

„ Фразата гласи „ Няма различен господ с изключение на Бог и Мохамед е пратеникът на Бога “, споделя Аурели Дахер, откривател и професор в социологията на споровете в Университета на Дофине-PSL. Тази фраза няма политически конотации и е постоянно срещана в всекидневието в множеството мюсюлмански страни.

" Между другото, същата тази религия е изписано на знамето на Саудитска Арабия и това не значи, че страната е сходна на групировката " Ислямска страна ", добави откривателят. Терористичната група, известна като Ислямска страна, не употребява същата графика: знамето им е на черен декор, а изповядването на вярата е изписано в бял кръг.

„ Политическа провокация “

Въпреки това, Асием Ел Дифрауи, създател на немския мозъчен концерн Candid Foundation, споделя, че е належащо да се прави разлика сред потреблението на това знаме в Европа и в страните, които са най-вече ислямски. „ В подтекста на актуалните демонстрации в поддръжка на Палестина в Европа, това знаме е знак на ислямизма, употребен от радикални групи “, споделя той.

Журналистът от FRANCE 24 Васим Наср, който е експерт в проучването на джихадистки придвижвания, споделя, „ Хората, които носят тези банери, го вършат като форма на политическа провокация. Резултатът е, че замъглява посланието за поддръжка за Палестина.

Хората, които носеха банерите на Шахада по време на шествията в поддръжка на палестинския народ в Европа през последните няколко седмици, наподобява са членове на екстремистка група, наречена Хизб ут-Тахрир, или придвижвания, произлезли от тази организация.

Това, Германия на 3 ноември, демонстрира мъже отпред на процесията, развяващи това знаме, което групата Хизб ут-Тахрир употребява като собствен знак, съгласно.

Това демонстрира хора на митинг, извършен в Лондон на 21 октомври. Те държат транспаранти с надпис „ Мюсюлмански армии! Спасете народа на Палестина ”. Движението Хизб ут-Тахрир твърди този девиз на своя уеб страница „ Хизб ут-Тахрир Англия “.

Изявления, оповестени на уеб страницата на групата, също настояват, че са организирали митингите в Обединеното кралство, в Германия и в други европейски страни.

Хизб ут-Тахрир, който има наличие допълнително от 40 страни, е основан в Йерусалим при започване на 50-те години на предишния век. Движението, вкоренено в политическия ислям, е концентрирано върху битката за освобождението на Палестина. Неговите членове не имат вяра, че нацията Израел има право на битие. Групата е неразрешена в множеството мюсюлмански страни. През 2003 година беше неразрешен в Германия, откакто ръководителят на локален клон направи антисемитски забележки по време на тирада.

„ Insta Islamists “

Въпреки това, групата продължава да бъде дейна в Европа, най-много посредством своите уеб страници и обществени медии.

Някои от членовете му са основали подгрупи като „ Реален ислям “ и „ Поколение ислям “, организации, инвестиращи в набирането на млади почитатели.

„ Става дума за мрежи, които са доста присъстващи в обществените медии, германците ги назовават ​​„ Инста ислямисти “, споделя Ан Майлет, сътрудник на FRANCE 24 в Германия. Те приказват на младежи на немски и могат да се свържат с хора, чиито родители или баби и дядовци са имигрирали от Турция или Палестина, само че които не могат да четат Корана на арабски.

Асием ел Дифрауи споделя, че тази група размахва този знак на исляма на тези митинги в опит да притегли бъдещи поддръжници.

„ Ислямистите в Европа се пробват да употребяват този ужасяващ спор, с цел да наемат нови членове “, споделя той.

Около 3000 души участваха в митинг, проведен от членове на клонове на придвижването Хизб ут-Тахрир на 3 ноември в Есен, Германия – в провинция Северен Рейн-Вестфалия, . Официално демонстрацията е проведена от лице а не от разпозната идеологическа група, което му разреши да получи позволение от немското държавно управление.

Anne Maillet сподели, че управляващите " не са осъзнали групата, с която си имат работа и са били изумени от мащаба на събитието ".

Разследвания на немските и английските управляващи

В обществените медии имаше отвращение по отношение на марша в Есен, изключително в отговор на един надпис, който гласеше „ халифатът е решението. ”

Офисът на основния юрист на Есен проучва лозунгите на митинга, с цел да се увери, че не са антисемитски или противозаконни. Според немска медия  немската правосъдна система също преглежда тирада, изнесена от уредника по време на митинга. Той е обвинен, че приказва по двузначен и провокативен метод, който може да се равнява на тирада на омразата, ориентирана към евреите.

Германските управляващи обмислят да забранят групите „ Generation Islam “, „ Reality Islam “ и „ Muslim Interaktiv “, които всички бяха произлиза от придвижването Хизб ут-Тахрир.

Подобни манифестации бяха извършени в на 28 октомври, както и в на 15 октомври и на 21 октомври.

В Обединеното кралство на групата е позволено да работи, само че го прави под интензивно наблюдаване. Групата стартира митинг, размахвайки черно-белия знак на исляма с.

След редица изявления онлайн, в които се твърди, че протестиращите са носили знамената на групировката „ Ислямска страна “ или на талибаните, столичната полиция на Лондон се обърна към X, с цел да изясни историческото значение на този знак.

„ Те са „ шахада “, което е декларация на вярата в исляма. Знамената на ISIS може да наподобяват сходни, само че не са идентични. Имаме профилирани чиновници с знания за флагове, които работят по тази интервенция, с цел да оказват помощ с тези оценки “, се споделя в изказването на полицията.

Лондонската полиция също сподели в изказване, че антитерористичните сътрудници са прегледали фотосите и видеоклиповете от митингите, изключително тези, където протестиращите скандират „ джихад “ или където хората носят табели с надписи „ Мюсюлмански армии “. След инспекция не са разпознати противозаконни знаци или транспаранти, съгласно полицията.

В последна сметка няма известия за нарушение на закони от членове на Хизб ут-Тахрир.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР