снимки МУ-ВарнаНовата учебна година в Медицински университет – Варна беше

...
снимки МУ-ВарнаНовата учебна година в Медицински университет – Варна беше
Коментари Харесай

Откриха тържествено новата учебна година в Медицинския университет във Варна

снимки МУ-Варна

Новата образователна година в Медицински университет – Варна беше публично октрита през днешния ден. Тържествената гала се състоя в южния двор на УМБАЛ „ Света Марина " – Варна и бе последвана от посрещане на новите студенти. След мощна и оспорвана конкуренция повече от 1500 първокурсници прекрачват прага на МУ-Варна, от които 20 военни лекари и 387 чужденци от 50 страни, оповестиха от университета.

Ректорът на МУ – Варна, проф. доктор Валентин Игнатов, поздрави всички присъстващи първокурсници, техните родители и преподаватели. „ Днес ставате студенти в един от най-динамично разрастващите се и съвременни университети в България “. Обръщение към първокурсниците от компетентност „ Военен доктор “ насочи флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, шеф на ВВМУ „ Никола Й. Вапцаров “. Той пожела на всички студенти здраве, триумф и задоволство по пътя в усвояването на медицинските науки. 



Проведена бе обичайна гала по полагане на клетва от първокурсниците. Жеко Колев и Веляна Добрева, двама от шестокурсниците с най-голям триумф от компетентност „ Медицина “, облякоха  символично с бели престилки студентите с най-голям бал от кандидат-студентския изпит. Бъдещите лекари, военни лекари, стоматолози, фармацевти, акушерки, медицински сестри и здравни експерти бяха алегорично приобщени към здравната общественост  и насочиха своите пожелания към сътрудниците си.



По остарял български бит Деканите на съответните факултети и шефът на Медицински лицей посрещнаха първокурсниците с самун и сол и ги поздравиха.
Официалното разкриване на новата образователна година се организира редом и в трите филиала на Медицински университет – Варна в Шумен, Сливен и Велико Търново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР