снимки: Live.Varna.bgУченици и студенти от Варна се запознаха пряко с

...
снимки: Live.Varna.bgУченици и студенти от Варна се запознаха пряко с
Коментари Харесай

Адриана стана кмет на Варна за един ден, Портних призна, че ще чуе предложенията ѝ с интерес

снимки: Live.Varna.bg

Ученици и студенти от Варна се срещнаха директно с работата на администрацията в Община Варна, в границите на 17-то издание на националната самодейност „ Мениджър за един ден “, проведена от „ Джуниър Ачийвмънт “.

Адриана Узунова – ученичка във Варненската комерсиална гимназия „ Георги Стойков Раковски “, пое управлението на общинската администрация. " Като представител на младото потомство благодаря на уредниците,на Община Варна и персонално на кмета Иван Портних за дадената ми опция, въпреки и за един ден, да застана отпред на ръководството на града. Мисля, че ще бъдем потребни за развиването на Варна, като дадем собствен принос, сила, възторг - освен през днешния ден и в тази самодейност, само че и за в бъдеще “, съобщи Адриана. Досега тя има опит в предишни издания на самодейността, като към този момент е била заместник-директор в своето учебно заведение и специалист в регион „ Приморски “ за един ден.

 „ Това е забавна самодейност, която дава опция на тези млади и дейни хора да опознаят общинските и държавни институции в действителни условия, да схващат по какъв начин протича работния развой. Ще бъде забавно да чуем техни оферти, хрумвания. И се надявам след днешния ден нашите заместници да изберат за свое развиване действия, свързани с публични структури ", съобщи кметът Иван Портних.

Работният ден на кмета Иван Портних и на младежкия кмет Адриана Узунова продължи с присъединяване в семинара на фондация „ Българска памет “ на тематика: „ Предприемачеството и високите технологии “. 



В рамките на самодейността в работата на общинската администрация се включиха още: Надежда Боянова, ученичка от Професионалната гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров “ и Ванина Керанова, студентка в МУ „ Професор доктор Параскев Стоянов “, които заеха местата надлежно на двамата зам.-кметове Тодор Иванов и Христо Иванов. Мястото на секретаря на Община Варна Нора Момчева зае Веселина Славова – студентка в Икономическия университет.

Управлението на дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустройство “ бе обещано на Александър Желязков – възпитаник във ВТГ „ Георги Стойков Раковски “; дирекция „ Туризъм “ пое Ивелина Борисова – студентка в Медицинския университет, дирекция „ Култура и духовно развиване “ - Съни Добрева, дирекция „ Социални действия “ – Десислава Христова, дирекция „ Спорт “ – Мелинда Махмудова, и дирекция „ Здравеопазване “ -  Тамира Тахтакесен, всичките са възпитаници от ПГИ „ Д-р Иван Богоров “. На финала на работния ден участниците получиха специфични грамоти. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР