Снимки Флагман.бгАко сте слизали на юг по българското Черно море

...
Снимки Флагман.бгАко сте слизали на юг по българското Черно море
Коментари Харесай

Флагман.бг: Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище

Снимки Флагман.бг

Ако сте слизали на юг по българското Черно море и обичате почивката в палатка, забравете за най-живописната част от залива сред къмпинг Арапя и Царево, написа Флагман.бг.

В момента върху носа на скалистия полуостров, в боровата гора на местността „ Дядо-Ильова бахча ”, се вихри голямо по мащаби разкопаване и пробутване на подземни връзки.  Изливат се бетонови основи на къщи. Строи се ваканционно населено място. Изсечени са най-малко 100 дървета, тежка техника е заорала десетки декари. Мястото е замязяло на лунен пейзаж.

Вижте видеото:




Кадърът е сниман от плажа на къмпинг „ Арапя ” в посока строителния обект. Туристите добре знаят по какъв начин изглеждаше този полуостров до есента на 2018 година, в този момент е олисял

Работниците и машините са на „ Северни води ”АД, с адрес в Бургас, жк „ Братя Миладинови ”, бл.38. Възложител е друга бургаска  компания „ Арапя Билд ” ЕООД, записана на бул. ”Хр.Ботев ” 93.

Екип на Флагман опита да беседва с шеф на фирмата-инвеститор, само че се оказа, че на този адрес се намира единствено счетоводната къща, която обслужва едноличното сдружение.


Боровата гора е изсечена по този възмутителен метод

Ето какво заяви шефът на РИОСВ-Бургас инж.Тонка Атанасова пред Флагман, след питане от наша страна: „ Спазена е цялата процедура за осъществяване на смяна в ПУП-а. Това не е предпазена територия или зона по Натура 2000, имат мнение от Агенцията по горите, че земята не е гора, а е урбанизирана територия от 2007 година Издадено е решение-преценка от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Няма нарушаване на екологичните правила ”.






Възложител на градежа е „ Арапя Билд ” ЕООД, записана на бул. ”Хр.Ботев ” 93, само че на този адрес се намира единствено счетоводната къща, обслужваща компанията (на втория етаж в овала)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР