Снимки: Faktor.bgСтотици граждани, които се събраха днес в центъра на

...
Снимки: Faktor.bgСтотици граждани, които се събраха днес в центъра на
Коментари Харесай

Шествието в подкрепа на Украйна: Оръжие за ВСУ - веднага!

Снимки: Faktor.bg

Стотици жители, които се събраха през днешния ден в центъра на столицата, с цел да изразят своята поддръжка за героичната борба на украинския народ против експанзията на Кремъл, насочиха зов към Народното събрание и държавното управление неотложно да изпратят оръжие и военна помощ на Украйна. Те приканиха политиците да престанат да саботират даването на военна помощ на украинската войска

Българи и украинци се събраха след 17:00 ч. пред постройката на президентството във връзка втората годишнина от началото на войната на Русия против Украйна.

Участниците в митинга и последвалото шествие са безапелационни, че войната може да приключи единствено с цялостна победа на Украйна и съд над съветския деспот Владимир Путин и неговия режим.Събитието събра към хиляда души.

„ През тези две години Украйна сподели на целия свят, че на злото може и би трябвало да се противопоставяш, тъй като любовта към родината и стремежът към самостоятелност дават голяма мощ даже и на дребни страни и нации “, споделиха уредниците на събитието.

София стана част от международната самодейност за взаимност с Украйна, в която през днешния ден се включиха към 60 страни. Тя беше подета от Световния конгрес на украинците, а у нас уредници са Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “, съдружие БОЕЦ и просветителният център „ Украински вулик “.

Тази вечер постройките на Министерския съвет, Народното събрание и НДК бяха осветени в синьо и жълто – цветовете на националния байрак на Украйна.

 1Ukraina_Mit.jpg

За страдание страната ни към момента не е предоставила обещаните на Украйна 100 БТР-а, които трябваше да са на фронта през предходната есен. Не сме изпратили даже квалифицираните зимни ръкавици за украинските бранители, за които дори не е нужен профилиран превоз.

Желаещите да създадат дарения имат такава опция – както за украинската войска, по този начин и за филантропични дела.
Украинските воини, които напуснаха Авдиивка имат насъщна потребност от нова екипировка.
Освен това се събират средства за протезиране – към 200 хиляди души в Украйна имат такава нужда. Сред тях има над 1200 деца.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР