Снимки: Читател на ПетелВарненец се е натъкнал на фалшиви монети

...
Снимки: Читател на ПетелВарненец се е натъкнал на фалшиви монети
Коментари Харесай

Първо в Петел: Варненец се натъкна на фалшиви монети от 2 лева. Оказа се, че не е само той

Снимки: Читател на " Петел "

Варненец се е натъкнал на подправени монети от 2 лв. и публикува фотосите им в общественото пространство.

" Вчера ни попадна такава и бъдете сигурни, че в бързината изобщо няма да ви направи усещане. Фалшивата, когато е била нова и " пусната " в послание, вътрешният кръг е бил със златист цвят както оригинала, само че по-късно е паднало покритието (има останало напълно малко в релефа). Размера и е напълно малко по-голям, славта от който е направена е по-различен и шрифта е минимално по-голям. Като цяло ниската стойност, това че е монета и бързината с която обменяме пари по никакъв метод не би замислил някой (когато е нова и златиста, в началния си вид), че тази монета е подправена. Това е повода да кажа и, че е съобразително. Могат да си пускат колкото си желаят бройки и хората не биха ги заглеждали, както обръщат внимание на хартиените ", предупреждава той.



На фотографията в действителност се вижда голямата аналогия сред подправената и истинската монета. Ако златистият цвят си е на мястото несъмнено не би било видимо от просто око, че монетата е подправена.

Коментарите под фотосите демонстрират, че много хора са попадали на такива монети. Те дават препоръки, в случай че имаме съмнение да ги претеглим. Според тях подправената монета от 2 лева. тежи 6 грама, а оригиналната-10. Това, че е по-лека се усеща и без да бъде претеглена. Освен това звука, когато бъде хвърлена върху маса или бюро е кух, наподобяващ мятане на пластмасов предмет.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР