Снимки: БулфотоРодители на ученици от Начално училище Васил Левски в

...
Снимки: БулфотоРодители на ученици от Начално училище Васил Левски в
Коментари Харесай

Родители на ученици от Варна притиснаха кмета Иван Портних, искат си новото училище в „Аспарухово”

Снимки: Булфото

Родители на възпитаници от Начално учебно заведение „ Васил Левски ” в „ Аспарухово ” се събраха на митинг пред община Варна. В зала „ Пленарна ” се състоя среща сред тях и кмета Портних, който трябваше персонално да им изясни за какво децата им няма да стартират новата образователна година в постройката, построена отначало единствено преди няколко години.

В края на предходната година то беше запечатано, защото постройката бе оповестена за рискова, а учениците бяха пренасочени. След подаване на сигнал и извеждане на децата е направено в началото проучване на структурата. След правене на подробна експертиза обаче е станало ясно, че е нужно подсилване в доста по-голям размер, изясни пред родителите кметът Иван Портних, цитират от Дарик. Така децата ще би трябвало да посещават отново Морската гимназия, където приключиха и предходната образователна година.



Децата няма да могат да се върнат в учебно заведение „ Васил Левски ” на 15 септември, защото има редица нормативни периоди, които би трябвало да се спазят. До 15 август би трябвало да се получи позволение за градеж, след което да се разгласи социална поръчка. До края на октомври би трябвало да се подписа контракт и по-късно да стартира същинското строителство, съобщи зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов.

Както „ Петел ” към този момент заяви, постройката на учебно заведение „ Васил Левски “ беше издигната през 2012 година на правилото на публично-частно партньорство след подписване на контракт сред Община Варна и „ Стоянстрой “ ЕООД.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР