Снимки: БулфотоПоследното останало цяло корабче за граждански транспорт от времето

...
Снимки: БулфотоПоследното останало цяло корабче за граждански транспорт от времето
Коментари Харесай

Последната българска Комета-5 се руши безвъзвратно във Варна

Снимки: Булфото

Последното останало цяло корабче за цивилен превоз от времето на социализма е на път да иде за скраб, оповестява " Булфото ".

До преди няколко години Кометата, която е в парка на квартал " Аспарухово " беше заведение, само че сега е изпотрошена и превърната в боклучарник. През април 2018 година плавателния съд беше закупен на търг от Областна администрация-Варна за 10 530 лв..



В документите за тръжната процедура е било очебийно категорично, че Комета-5 не би трябвало да бъде давана за скрап. Тогава регионалният шеф Стоян Пасев съобщи: " Идеята е да се възвърне първичният й образ и да се трансформира в музей или заведение. " Кометата се намира върху парцел частна държавна благосъстоятелност, на брега на канала море-езеро в кв. " Аспарухово ".



Там е от 80-те години и варненци я помнят като крайбрежно заведение. Тя не работи обаче от 6-7 години и от този момент се разрушава и ръждясва. Най-вероятно ще бъде продадена за скрап, считат варненци.


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР