Снимки: БулфотоКамарата на строителите в България провежда мирна демонстрация със

...
Снимки: БулфотоКамарата на строителите в България провежда мирна демонстрация със
Коментари Харесай

Строителните бизнесмени протестират! Обвиниха президента и БСП, че се изказват некоректно

Снимки: Булфото

Камарата на строителите в България организира мирна проява със строителна техника по столичният бул. „ Цариградски шосе ”, в която се чака да се съберат към 1000 машини. Колоната е дълга към пет километра, а проектите са митингите да продължат до 12 часа., написа novini.bg

В началото на митинга ръководителят на Камарата инж. Илия Терзиев и Мирослав Мазнев, изпълнителен шеф обясниха пред медиите, че задачата на митингите е да се подреди сектора и да се основат правила за работа. Попитан коя е политическата партия, от която се усещат ощетени, ръководителят сподели: " Не е доста добре да приказваме с конкретика, само че въпреки всичко Българска социалистическа партия са хората, които ни нападат ".

По-късно през днешния ден от Камарата на строителите ще внесат подписка, с към около 53 хиляди подписа, в поддръжка на строителния отрасъл в Народното събрание при ръководителя на НС Цвета Караянчева, в Министерски съвет, където планувана среща с премиера Бойко Борисов, както и среща с президента Румен Радев в Президентството.



Президентът сподели нещо, което не е правилно, че ние строим безпределно скъпо и безпределно некачествено. Всъщност ние строим най-евтино в цяла Европа.

Това сподели в коридорите на Народното събрание инж. Терзиев " Днес ще се срещнем още веднъж с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, чакаме да представим още веднъж нашите стремежи и да обсъдим бъдещето на сектора. Тя и депутатите би трябвало да ни спомагат, с цел да подредим сектора и да се спре с политическото говорене, тъй като това би довело до обстановката, която сега се развива – до обстановката „ Брекзит “, до понижаване на европейските фондове, а най-лесно ще стане, като бъдат отрязани от нас “, съобщи инж. Терзиев.



Попитан кой има поради, когато загатва " политическо говорене ", той още веднъж отговори, че засяга Българска социалистическа партия. " Търговете, които се провеждат за строителството, са доста комплициран развой в целия им период за осъществяване. И всички тези говорения, че се дават на избрани компании и се извършват от едни и същи хора и има 40% корупция, са безпочвени. Нещата са доста, доста сложни и по време на търга, и по време на осъществяването, и по-късно в гаранционните периоди “, съобщи той.

Инж. Терзиев изясни, че ще желаят промени в Закона за публичните поръчки и в Закона за устройство на територията. " Най-важното, което е сега, да се опираме на най-ниската цена. Защото до преди 3 години цените бяха ужасно ниски и когато те се определяш цената на минал интервал, това да неправдива цена. Искаме да подредим сектора по този начин, че да има правдива цена за интервала, в който се извършват “, сподели още той.

Работна група от депутати, които са експерти в строителния отрасъл, от всички политически сили да приготви промени за рационализиране на законодателството и облекчение работата на строителния бизнес ще предложи ръководителят на НС Цвета Караянчева. В нея ще влязат и представители на Министерство на регионалното развитие.

Това ще предложи Цвета Караянчева стана ясно от думите ѝ след среща с представители на Строителната камара, които внесоха отворено писмо и подписка от към 60 хиляди подписа. " Не се колебая в качеството на тяхната работа. Декларирам поддръжка за българските строители. Този бранш има забележителен % в икономическия напредък у нас. Над 600 000 души се изхранват от строителния отрасъл. Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители и тяхната работа в страната и в чужбина ", безапелационна бе тя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР