снимки Булфото24-годишната Ренета К. от Несебър и 27-годишният й съучастник

...
снимки Булфото24-годишната Ренета К. от Несебър и 27-годишният й съучастник
Коментари Харесай

13 години за Космас,12 години за Ренета: Ето всичко за присъдите за убийството на таксиметровия шофьор във Варна

снимки Булфото

24-годишната Ренета К. от Несебър и 27-годишният й съизвършител Космас К. от Дългопол, които бяха изправени на подсъдимата пейка по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, съпроводен с убийството на таксиметровия водач В.А., получиха ефикасни санкции, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Състав на Варненския областен съд наложи наказване 20 години отнемане от независимост при непоколебим режим за подсъдимия Космас К., а за съучастничката му Ренета К. - 18 години отнемане от независимост също при непоколебим режим. Заради признание на виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна и поисканото кратко правосъдно разследване от подсъдимите за приемане на наказване, понижено с една трета, съдът дефинира Ренета К. да търпи общо 12 години отнемане от независимост, а съучастникът й – 13,4 години.  Състав на Варненския областен съд почете отчасти гражданските искове на тримата наследници на жертвата в размер на по 120 000 лв.. Двамата подсъдими бяха наказани да заплатят и направените по делото разходи в размер на по близо 4000 лв. за всеки. Съдът удостовери и ограниченията за неотклонение „ Задържане под стража “ на Ренета и Космас.

Грабежът, който бил авансово плануван от двамата наказани, бил осъществен на 9 против 10 април 2017 година Целта на тежкото престъпно закононарушение било живеещите на фамилни начала подсъдими да си набират средства за живот. Единственият приход на двойката била обществената пенсия на 27-годишния юноша, който страда от детска церебрална парализа.

Около 23,37 ч. на 9 април м.г. Космас спрял такси на компания „ Транстриумф “ на автобусната спирка на автогарата във Варна. Колата била ръководена от 69-годишния В.А. Подсъдимите нарочили за жертва В.А. поради възрастта му. Двамата работили по предварителна спогодба - и с избора на жертвата, и с определения маршрут отвън града. Приготвили си и кухненски ножове. Ренета трябвало да се качи на предната седалка до водача, а Космас – на задната седалка.

На разклона за село Каменар, на отбивката за военно отделение, Космас спрял таксито с искане да отиде до тоалетна. Ренета изпуснала преднамерено портмонето си в краката на таксиметровия водач. Там била и персоналната карта на Космас. Помолила водача да й подаде изтървания портфейл, под претекст че е бременна. Таксиметровият водач отказал.

Тогава с ножа младата жена нанесла удар в дясната ръка на лидера. Той се опитал да го отнеме, само че през отворения челен прозорец на таксито Космас нанесъл удар с различен нож в гърба му.

След откриване на закононарушението правосъдните медици описали в експертизата си  над 61 порезни и прободно-порезни пострадвания по цялото тяло на жертвата. Двамата го удряли и с ръкохватка на четка, която намерили в багажника на таксито. Въпреки молбите на 69-годишния таксиметров водач да не го убиват, Ренета и Космас нанасяли удари с ножовете досега, в който жертвата спрял да дава признаци на живот. 

От автомобила двамата взели 20 лв. и мобилния телефон на водача. Според правосъдната експертиза цената на ограбеното общо е 55 лв..  

Двамата се пробвали да инсценират нахлуване над тях пред постовите на военното отделение, които повикали спешна помощ и полицейски екип. След задържането им химическа експертиза открила съществуване на метамфетамини в кръвта и урината им.

24-годишната Ренета е с висше обучение. И тя, и Космас са с чисто правосъдно минало, което е единственото смекчаващо виновността събитие за двамата. Като отегчаващи виновността условия представителят на обвиняването уточни особената свирепост на закононарушението и изключително мъчителния метод за гибелта на жертвата, както и използването на опиати.

В последната си дума, преди да чуят наказванията си, и двамата показаха прекомерно официално страдание за стореното, като даже показаха съболезнования на околните на таксиметровия водач.

Съдебният акт на Варненския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР