Снимката е илюстративнаЦената на петрола се повишава в продължение на

...
Снимката е илюстративнаЦената на петрола се повишава в продължение на
Коментари Харесай

Ескпертно мнение: Цената на петрола тръгва нагоре през 2023 г.

Снимката е илюстративна
Цената на петрола се покачва в продължение на няколко следващи дни. Основна причина е доста студеното време в Съединени американски щати. Ръстът на търсенето на горива, дължащ се на туристическия и празничния сезон в края на годината, също поддържа петролния пазар. Прогнозите за по-високи цени на петрола през идната година способстваха за оптимистичните настроения на петролния пазар, изключително заради отварянето на Китай след битката против COVID-19. Международните капиталови банки също чакат цените на петрола да се покачат заради по-голямата икономическа интензивност в Пекин през идната година.

Муфид Мандра, вицепрезидент на австрийската, разяснява: „ Пазарите са доста оптимистично настроени, което
поддържа по-високите цени,
изключително в случай че Китай изцяло преодолее рецесията, провокирана от ковид, и усили търсенето на нефт. “

„ Отварянето на китайската стопанска система ще продължи наклонността за увеличение на международното търсене на горива до предкризисните равнища. Това ще докара до повишение на цените заради понижаване на предлагането и координирано евакуиране на нефт от стратегическите запаси от страна на няколко държавни управления. “, добави той

Според Андрю Морис, шеф на интернационална консултантска компания,
глобите, наложени на съветския петрол и газ,
би трябвало да доведат до доста нарастване на цените на петрола през новата година. Според оценките на Bank of America цената на суровия нефт вид „ Брент “ бързо ще надвиши 90 $ за барел заради прогнозата на Федералния запас на Съединени американски щати за по-нататъшно повишение на лихвените проценти и сполучливото икономическо отваряне на Китай. Експертът отбелязва, че цените могат да надвишават 100 $ за барел в светлината на намаляването на съветските доставки на нефт с към един милион барела дневно, по едно и също време с осъществяването на решението на ОПЕК+ да понижи производството с 2 милиона барела, с цел да балансира пазара. Известно е, че по този метод страните от групата целят да противодействат на възможна криза, упованията за която преобладаваха на пазара през последния интервал.

Андре Гроси, шеф на немска компания, съобщи: „ В множеството интернационалните отчети за бранша се показва, че
търсенето на нефт се усилва,
изключително от Китай и Индия. Цените ще се покачат през 2023 година Можем да приказваме за фаза на възобновяване, откакто петролните фючърси изгубиха съвсем цялата си облага за 2022 година “

Експертът уточни наличието на статистическия отчет на ОПЕК, в който се споделя, че организацията взема смели и бързи решения по отношение на развиването на пазара и извършва съглашението за най-голямото и най-дългосрочно редуциране на производството в историята на бранша, с цел да възвърне стабилността на пазара.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР