> Снимката е илюстративнаОт съобщенията на преса, телевизия и радио

...
> Снимката е илюстративнаОт съобщенията на преса, телевизия и радио
Коментари Харесай

Бивш авиатор обясни какво се случва, когато пилотът лети нощем над море и погледне навън

 > Снимката е илюстративна
" От известията на преса, телевизия и радио картината стартира да се обяснява ", написа някогашният водач от авиобаза Граф Игнатиево Величко Дерузов. " За жал, няма никакъв късмет младият сътрудник да е останал жив. Пилотът не се е обадил. Когато самолетът изчезва от екраните при отвод на техниката, позвъняването е незабавно. Стрелял е по парашутна цел, която е допустимо да се е раздрала и на екрана на РЛС, или нищо да не се вижда, или се появяват доста отметки, в случай че освен това състояние е почнал да търси задачата образно, най-вероятно е изпуснал ръководството и е изпаднал в комплицирано състояние от загуба на пространствена ориентация. При това състояние се е борил да избави самолета до последно и не е катапултирал.

Ако е катапултирал, седалката е задоволително сигурна, с цел да му обезпечи опция за приводняване и спешна връзка. За страдание няма аероплан, няма и следи от водача. Това е сходен случай като този на майор Желязков, който почина с Миг 17 край Балчик и по този начин и не откриха нищо. Старите летци, изпълнявали задания над море нощем, дали в комплицирани, или в ПМУ без луна, знаят, че звездите са от горната страна и изпод и поглеждането на открито може да докара и най-опитния водач до загуба на пространствена ориентация. Тогава остава единствено доверието в ръководство с автопилота, до момента в който се опомниш. Каквото и да е станало - тъпо за един млад живот и добър водач! ", споделя Дерузов.

" Защо жилетката е в морето??? Не е открит!!! Защо го отписвате???? “, разясняват още водачи. " Намерили са жилетката, маслено леке и елементи от самолета на 11 км от брега на Шабла! Изгубили са го на 5 км от брега. Морското течение там е от север на юг. “

" Излиза, че или жилетката не е била обвързвана с водача по никакъв метод, или се е разтворило всичко, без въпросната жилетка. Много необичайно събитие!!!Надежда за всички, които наблюдават случая! “, разясняват още сътрудниците на Терзиев.

Пилотът на изтребителя, който изчезна е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на служба шеф на щаб на ескадрила. Той е фамилен, живее в Асеновград.

Майор Терзиев е приключил Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски “ през 1998 година с нальот над 700 часа. Летял е на самолети Pilatus PC-9M, L-29, L-39ZA, МиГ-21 и на МиГ-29.

На парада по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска – 6 май – майор Терзиев е във втората кабина на изтребителя МиГ-29УБ – лидер на групата от самолети от състава на авиобаза Граф Игнатиево, които прелетяха в военен ред " Клин “ със скорост 600 км/ч на височина 600 метра над храм-паметника " Александър Невски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР