Снимка:YouTube122 ученици от 15 населени места в България взеха участие

...
Снимка:YouTube122 ученици от 15 населени места в България взеха участие
Коментари Харесай

Варна посрещна участниците в националния кръг на олимпиадата по руски език

Снимка: YouTube

122 възпитаници от 15 обитаеми места в България взеха присъединяване кръг от националната олимпиада по съветски език, която се организира във Варна. Домакин на събитието е Средно учебно заведение „ Гео Милев “- Варна, научи Moreto.net. 

``
реклама
Членовете на националната комисия са избрани със заповед на Министъра на образованието и науката и измежду тях са ръководителят на катедра „ Руски език “ в Софийския университет „ Св.Климент Охридски “ доцент доктор Татяна Алексиева, старши преподавателят от УНСС Олга Лазова, учители по съветски език от София, Пловдив, Варна, Бургас и Търговище. Комисията дефинира регламента на олимпиадата, сформира материалите за регионалния и националния кръг, дефинира лауреатите и класиралите се на първо, второ и трето място във всяка група.

Председател на националната комисия тази година е Албена Павлова – шеф на Средно учебно заведение „ Гео Милев “.

В регионалния кръг на олимпиадата взеха присъединяване 785 възпитаници от 23 района в България. На 23 и 24 февруари 2018 година на съвещание на националната комисия във Варна са тествани и разисквани 177 писмени работи от регионалния кръг, на възпитаници препоръчани от районните ръководства по образованието. От тях 122 не престават присъединяване си на национално равнище. 

Училището-домакин СУ „ Гео Милев ” е едно от най-големите в града, с построени обичаи в образованието по непознати езици. Руският език се учи от първи до дванадесети клас като първи и като втори непознат език. През образователната 2017/2018 година в учебното заведение се образоват 1288 възпитаници в 52 паралелки. Акцент в преподаването и усвояването на непознати езици са методите на театралната педагогика, които сполучливо се ползват в часовете по съветски, британски и немски език.

СУ „ Гео Милев ” е член на асоциираните към ЮНЕСКО учебни заведения, Национална мрежа на базовите учебни заведения по съветски език, Национална мрежа на учебни заведения за изкуство и културен разговор по пътя на коприната " Икуо Хираяма ".

От 2016 година е пълновръстен член на Асоциацията на Кембридж учебните заведения в България.

Училището взе участие в доста интернационалните и национални планове. 560 възпитаници и 35 преподаватели втора година вземат участие в извънкласни действия в най-големия народен план ”Твоят час ”. 18 учители се образоват тази година по стратегия ”Еразъм+ ”, план „ Key 4 You – основни и универсални пълномощия за учители и възпитаници ”, във Финландия, Испания, Германия, Латвия и Италия.

19 учители минаха образование по план „ Мостове към бъдещето- обосноваване на учениците за проучване на езици посредством иновационни способи в образованието ” във Англия, Финландия, Италия, Полша и Малта.

Учениците от гимназиален стадий участваха в план по ”Еразъм+ ”, Младежко предприемачество и претовареност ".

Националната олимпиадата по съветски език се организира в България повече от 50 години. Това е съществено и предстоящо съревнование за младежите, които учат съветски език. Трудните задания, които те извършват в другите кръгове, им дават съображение да се гордеят, че са достигнали и вземат участие в националния кръг на олимпиадата. 

Тържественият концерт в навечерието на разкриване на олимпиадата, с присъединяване на възпитаници от СУ „ Гео Милев ”, мина в зала „ Пленарна ” на община Варна. Училището –домакин получи поздравления от името на община Варна, Регионално ръководство на образованието, изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България, вицеконсула на Генералното консулство на Руската федерация във Варна, от формалния представител на Россътрудничество в България и доста приветствени адреси от разнообразни институции в България, Полша, Германия, Ирландия и други

Домакин на националната олимпиада по съветски език за 2019 година ще бъде Гимназията с преподаване на непознати езици в град Плевен. Директорът на учебното заведение одобри признака на варненската национална олимпиада- особено направената за случая платноходка от стъкло.

Всяка година националната олимпиада по съветски език се организира с финансовата и методическа поддръжка на Министерството на образованието и науката, с поддръжката на Посолството на Руската федерация в Република България и на Руския културно-информационен център – София, публично посланичество на Россътрудничество в Република България. Запровеждането на тазгодишната национална олимпиада поддръжка оказаха община Варна и Регионалното ръководство на образованието – Варна. За участниците в националния кръгна олимпиадата по съветски език община Варна обезпечи посещаване на археологическия музей в града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР