Снимка: Йордан Симeонов, 24 часа. Следвайте Гласове в Продължаваме промяната

...
Снимка: Йордан Симeонов, 24 часа. Следвайте Гласове в Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще предложат кабинет на малцинството

Снимка: Йордан Симeонов, " 24 часа ". Следвайте " Гласове " в
Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще предложат дружно кабинет на малцинството, стана известно на взаимно изказване на двете партии в Народното събрание. " Тук сме, с цел да кажем, че имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим дружно за държавно управление на малцинството с ясна визия и проект. Трябва да има гаранции Народното събрание да покаже, че може да работи в подобен формат ", разгласи Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

Той нападна ГЕРБ, която следва да получи първия мандат от президента Румен Радев, защото е най-голямата парламентарна група. 
Два месеца след изборите единственото, което ГЕРБ направи е, че избра Вежди Рашидов и изкара хората на улицата поради хартиената бюлетина, изясни Кирил Петков. 
ГЕРБ нито има визия, нито проект. България стои в политически вакуум. Не може да продължава по този начин - народът чака проект, визия, държавно управление, безапелационен бе съпредсетелят на Политическа партия.


В последните 30 година България страда от 3 огромни недъга, съобщи Асен Василев. Първият е, че огромна част от бизнеса зависи от страната. Второ, бе България е с най-голямото неравноправие в Европейски Съюз, което е стигнало до размери, които ни слагат сред Кот д'Воар и Малайзия. Това е една от главните аргументи българите да напущат и да има отвод от присъединяване в публичните процеси. Третото е неналичието на правдивост, изясни Василев.
Двете огромни задания, с които България ще стане същинска част от Европа, са влизането в Шенген и Еврозоната, изясни той.
Като национални цели той изброи още битката с неравенствата в приходите, освобождение на бизнеса от държавния рекет, както и възобновяване на справедливостта.
Тези задания са изпълними при работещ парламент, изясни Василев.
Позитивен сюжет е вероятен, счита Христо Иванов. Ако не осъществяваме всички тези задания в идващия 12-месечен интервал, не знаем по кое време ще е идващия прозорец да се тласне страната в тази посока на развиване.
Да има не просто държавно управление на регреса, а и на промените. Започваме диалози, с цел да се откри действителна формула на вярата да се придвижи страната напред. Съзнаваме, че то може да се окаже невероятно, само че няма повода да е в Политическа партия и Демократична България, изясни Иванов.
Наясно сме, че държавно управление на малцинството в този парламент е най-лошата алтернатива, добави съпредседателят на Демократична България.
Започват развой на уеднаквяване на позиции. Ще се фокусираме върху законодателни промени, които могат да се изведат пред скоби, изясни Иванов.
Няма да се договаряме, а ще бъде вкаран пакет закони, които да бъдат утвърдени преди втория мандат, сподели Петков и изброи целите:
Оттегляне на измененията в Изборния кодекс.
Промени в конституцията за унищожаване на неограничена власт на основния прокурор.
Законодателни промени за търсене на наказателна отговорност.
Внасяне на бюджет за следващата година.
Законодателни промени, с цел да може изпълнителната власт да назначава шефовете на службите без намесата на президента.
Приемане на законопроекта за КПКОНПИ с проверяващи функционалности, чието управление се избира от Изпълнителната власт и Народното събрание.
Приемане на закони за ПВУ и Стратегическия проект за земеделие.
Законопроекти за приемане на България в Шенген и Еврозоната. 
Това е извънредно мъчно задача, само че не и невъзможна, добави Христо Иванов. 
Ако не получат гаранции за приемането на тези законодателни промени, няма да минат на разновидността за държавно управление на малцинството, изясни Василев. 
Не сме търсили поддръжка от никого, в зала ще стане ясно кой желае да се одобряват тези закони, добави той.
Отказваме да подкрепим първия мандат. Тези цели са значими за народа и всеки, който ги поддържа авансово, в пленарната зала и без сделки, сподели Василев.
ГЕРБ няма да получи нищо, би трябвало да работи ползу роду, добави той.
Всичко това може да бъде признато до Коледа при добра организация и предпочитание за работа на Народно събрание. Видяхме, че за 1 вечер се одобриха промени в Изцорния кодекс. Тези промени са импортирани в Народно събрание, добави Василев. 
Запитан дали да се забърза първия мандат, Василев изясни че консултациите не дават резултат. ГЕРБ демонстрират импотентност. Затова президентът би трябвало да се забърза с мандатите.
Някои от тези текстове можело да бъдат признати и на първо четене. 
 
 
 
23 Ное 2022023 Ное 202210423 Ное 202232023 Ное 202228323 Ное 202253123 Ное 2022346КоментариДий Цългария и ПараПетниците ще избавят страната
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР