Снимка: Varna24.bgДнес в зала 1 на Фестивален и конгресен център

...
Снимка: Varna24.bgДнес в зала 1 на Фестивален и конгресен център
Коментари Харесай

Връчиха дипломите на Осмия випуск лекари по дентална медицина

Снимка: Varna24.bg

Днес в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна бяха връчени дипломите на лекарите по дентална медицина от Випуск 2018 на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна, написа Varna24.bg .

Общо 56 дипломанти, измежду които 5 от англоезичната стратегия на образование, поставиха Хипократовата клетва, която прочете деканът на факултета проф. доктор Стефан Пеев, и получиха дипломите си от ректора на университета проф. доктор Красимир Иванов. В академичното си слово проф. Иванов се обърна към абитуриентите с думите: 

" Научихте доста от своите преподаватели, преодоляхте провокации в името на науката и постигнахте своя първи максимален успех- увереността, че имате най-хубавата основа, върху която ще съградите бъдещето си! Днес ви виждам заредени с упоритост, познания и умения да постигнете всичко това, за което мечтаете, тъй като великото изкуство да се научи доста, е да се стартира с една дребна крачка. “

Трима са дипломантите с отличен триумф от следването си, а " Първенец на Випуск 2018 година “ е доктор Елица Николова, която получи премията на Факултета по дентална медицина, както и парична премия от кмета на Варна, която връчи зам. кметът господин Пейчо Пейчев. За всички отличници на випуска имаше парична премия от ректора на МУ-Варна проф. Иванов.

Председателят на Студентски съвет господин Божидар Касабов връчи годишната премия за дейна студентска активност през годините на образование и високи заслуги в построяването и развиването на актуалния образ на Студентски съвет в МУ–Варна на отличника доктор Даниел Рачев.

Приветствие към младите лекари по дентална медицина насочиха деканът на факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив проф. доктор Георги Тодоров, зам.-деканът на Факултета по дентална медицина на МУ-София проф. Божидар Йорданов и акад. проф. доктор Николай Попов.

Сред гостите на церемонията бяха още зам.-кметът Пейчо Пейчев, ръководителят на Постоянната комисия по опазване на здравето към Общински съвет- Варна доцент Антоанета Цветкова, декани и зам.-декани на факултетите по дентална медицина от медицинските университети в София и Пловдив, изпълнителният шеф на УМБАЛ " Св. Марина “- Варна проф. доктор Валентин Игнатов, преподаватели, родители и посетители.

Поздравителни адреси към дипломантите и академичното управление бяха получени от ръководителя на Общински съвет- Варна Тодор Балабанов, ректора на ТУ-Варна проф. инж. Росен Василев, ръководителят на Български лекарски съюз проф. доктор Николай Шарков.

Музикален привет към младите лекари по дентална медицина сервираха второкурсничките в компетентност " Медицина “ на МУ-Варна Мерлин и Нермин Игнатови и третокурсникът в компетентност " Фармация “ Сезгин Алков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР