Снимка: уикипедияОбщина Варна ще подаде проект за саниране на осем

...
Снимка: уикипедияОбщина Варна ще подаде проект за саниране на осем
Коментари Харесай

ОБщина Варна подава проект за саниране на осем блока в града

Снимка: уикипедия

Община Варна ще подаде план за саниране на осем блока в града. Съветниците от ПК „ Финанси и бюджет “ дадоха единодушието си  администрацията да внесе планово предложение „ Енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания “ , което се финансира по процедура „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 “   по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ е малко над 1,5 млн. лв., като задачата е възобновяване на осем жилищни блока във Варна и понижаване разноските за сила.

Членовете на комисията гласоподаваха и отпущането на 1,5 млн. лв. от локалната хазна за личното присъединяване на общината в плановото предложение „ Екологично чист превоз на Варна “. До края на месеца администрацията ще кандидатства по европроект за покупката на нови електрически рейсове и тролейбуси.

„ Безвъзмездната помощ е в размер на 70 млн. лева, а личното присъединяване на общината – до 1,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. С осъществяването на плана, финансиран по оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020 ”, ще се обнови изцяло автопаркът на „ Градски превоз “ “, сподели Ани Николова, шеф на дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии " в Община Варна. Тя напомни, че за последните шест години общината осъществя три европейски плана, по които бяха купени нови 85 рейса и 30 тролейбуса.

Съветниците дефинираха също дивидента за 2019 година за две от печелившите общински търговски сдружения. „ Пазари “ ще би трябвало да внесе в локалната хазна 130 хиляди лева, а „ Обреди “ – над 125 хиляди лв..

Другото решение, което членовете взеха, е да се провиснал близо 127 хиляди лв. за строително-ремонтни действия в Първа езикова гимназия. Със средствата столовата на учебното заведение ще бъде преустроена в зала за културни събития.

От общинския бюджет ще бъдат обезпечени пари и за покупката рентгенова тръба, корпус и система за цифровизация на рентгеновите проучвания за ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ в кв. „ Аспарухово “. Съветниците гласоподаваха сумата от 60 хиляди лв..

На днешното съвещание беше призната също икономическата рамка за публичния градски превоз във Варна.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР